Telenor: Munklinde får sin mobilmast

En lille udkants landsby får fjernet et reelt mobilhul efter flere års ventetid. Beboer initiativ har sikret masten.

Vores læsere skal ikke være kede af, at de måske ikke lige kan placere landsbyen Munklinde på Danmarkskortet. Landsbyen ligger mellem Karup og Ikast i det midtjyske, og landsbyen er omgivet af flere skovområder.

Mobilmast telemast

Mobilmast i Jylland (Foto: MereMobil.dk)

Munklinde er indbegrebet af en rigtig landsby med omkring 60 husstande, et ganske tyndtbefolket opland og en køretur gennem landsbyen på cykel kan gøres på omkring 1 minut.

Den lille landsby blev omtalt i flere medier tilbage i 2011, hvor en gruppe borgere drog til Christiansborg for at klage deres nød; Munklinde er nemlig noget så sjældent som et reelt mobilhul – det vil sige et område, hvor alle teleselskabers mobildækning er så dårlig, at selv udendørssamtaler risikerer at blive afbrudt.

Der var dog ikke ret meget hjælp at få på Christiansborg, men beboerne valgte, at kæmpe videre og fik etableret kontakt til flere teleselskaber.

Irriterende mobilhul er fortid

Denne ihærdige lokale indsats har nu efter flere års ventetid givet det ønskede resultat, og Munklinde får nu endelig mobildækning. Det fortæller Telenor i en pressemeddelelse.

Telenor bygger i øjeblikket en ny mobilmast på Munklindevej 67, og den nye mast giver stærkt forbedret mobildækning til Telenor (og Telias) kunder i Munklinde samt på Hovedvej 12 mellem Sunds og Herning. Ifølge Telenor rejses selve mastetårnet den 28. april 2015.

Teknikerne skal bruge nogle dage på at montere antenner på masten, etablere elkabler og teknikskab samt forbinde masten til Telenors landsdækkende mobilnetværk. Telenor regner derfor med, at det nye mobilsignal tændes omkring torsdag den 7. maj 2015.

Placeringen er cirka en kilometer nord for Munklinde.

Ventetiden værd

De danske teleselskaber får ofte skylden for at ignorere udkantsområderne, som må leve med dårlig mobildækning. Munklinde er et fint eksempel på, at teleselskaberne også udvider mobildækningen i udkantsområderne i Danmark, selvom økonomien måske ikke helt hænger sammen for teleselskabet, der skal bruge i omegnen af en million kroner på at etablere den 48 meter høje mobilmast.

Men nu er masten altså på vej, og landsbyboerne får nu snart samme muligheder som indbyggerne i de større omkringliggende byer.

– ”Mobildækning er blevet en vigtig infrastruktur for ethvert lokalsamfund. Derfor er det også en stor glæde, når vi som her kan bygge en ny mast og udrydde et af de tilbageværende mobilhuller. Den nye mast bringer områdets mobildækning op i en helt anden liga, og vi glæder os til at tænde for signalet,” udtaler Telenors netværksdirektør Kim Krogh Andersen.

Både i Munklinde og på landevejsstrækningen har mobildækningen hidtil været utilstrækkelig, men når den nye mast tages i brug, vil dækningen til både samtaler og mobilt internet få et kæmpe løft. Masten bliver udstyret med både 2G, 3G og 4G-sendere.

Etableringen af mobilmasten i Munklinde kan følges på landsbyens hjemmeside.

Mere til historien

TT-netværket (Telia og Telenor) udvider med omkring 20 nye mobilmaster i 2015, og TDC udvider også mobildækningen i en række udkantsområder i 2015.

Det nye Telia: Kunderne skal betjene sig selv

I det nye Telia, der kommer til at hedde Norlys, er kunderne mere på egen hånd.

(mere…)
Norlys’ køb af Telia er en realitet

Telia Danmark er en del af Norlys. Købet af teleforretningen er nu en realitet.

(mere…)
Grønt lys: Norlys opsluger Telia

Onsdag kom den længe ventede meddelelse om, at Norlys’ opkøb af Telias danske forretning er godkendt.

(mere…)
Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Mobilmaster spår om antallet af danskere på Christiansborg Slotsplads

I går fik Danmark en ny regent og mobilmasterne har hjulpet med, at finde antallet af danskere, der var mødt op på Christiansborg Slotsplads.

(mere…)
Jonas Vingegaard og “Friends”-dødsfald trak dataforbruget til nye højder

Danskerne satte igen rekord i dataforbrug. Især én dato stikker ud, skriver teleselskabet Telenor.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram