Telenor: Munklinde får sin mobilmast

4

En lille udkants landsby får fjernet et reelt mobilhul efter flere års ventetid. Beboer initiativ har sikret masten.

Vores læsere skal ikke være kede af, at de måske ikke lige kan placere landsbyen Munklinde på Danmarkskortet. Landsbyen ligger mellem Karup og Ikast i det midtjyske, og landsbyen er omgivet af flere skovområder.

Mobilmast telemast
Mobilmast i Jylland (Foto: MereMobil.dk)

Munklinde er indbegrebet af en rigtig landsby med omkring 60 husstande, et ganske tyndtbefolket opland og en køretur gennem landsbyen på cykel kan gøres på omkring 1 minut.

Den lille landsby blev omtalt i flere medier tilbage i 2011, hvor en gruppe borgere drog til Christiansborg for at klage deres nød; Munklinde er nemlig noget så sjældent som et reelt mobilhul – det vil sige et område, hvor alle teleselskabers mobildækning er så dårlig, at selv udendørssamtaler risikerer at blive afbrudt.

Der var dog ikke ret meget hjælp at få på Christiansborg, men beboerne valgte, at kæmpe videre og fik etableret kontakt til flere teleselskaber.

Irriterende mobilhul er fortid

Denne ihærdige lokale indsats har nu efter flere års ventetid givet det ønskede resultat, og Munklinde får nu endelig mobildækning. Det fortæller Telenor i en pressemeddelelse.

Telenor bygger i øjeblikket en ny mobilmast på Munklindevej 67, og den nye mast giver stærkt forbedret mobildækning til Telenor (og Telias) kunder i Munklinde samt på Hovedvej 12 mellem Sunds og Herning. Ifølge Telenor rejses selve mastetårnet den 28. april 2015.

Teknikerne skal bruge nogle dage på at montere antenner på masten, etablere elkabler og teknikskab samt forbinde masten til Telenors landsdækkende mobilnetværk. Telenor regner derfor med, at det nye mobilsignal tændes omkring torsdag den 7. maj 2015.

Placeringen er cirka en kilometer nord for Munklinde.

Ventetiden værd

De danske teleselskaber får ofte skylden for at ignorere udkantsområderne, som må leve med dårlig mobildækning. Munklinde er et fint eksempel på, at teleselskaberne også udvider mobildækningen i udkantsområderne i Danmark, selvom økonomien måske ikke helt hænger sammen for teleselskabet, der skal bruge i omegnen af en million kroner på at etablere den 48 meter høje mobilmast.

Men nu er masten altså på vej, og landsbyboerne får nu snart samme muligheder som indbyggerne i de større omkringliggende byer.

– ”Mobildækning er blevet en vigtig infrastruktur for ethvert lokalsamfund. Derfor er det også en stor glæde, når vi som her kan bygge en ny mast og udrydde et af de tilbageværende mobilhuller. Den nye mast bringer områdets mobildækning op i en helt anden liga, og vi glæder os til at tænde for signalet,” udtaler Telenors netværksdirektør Kim Krogh Andersen.

Både i Munklinde og på landevejsstrækningen har mobildækningen hidtil været utilstrækkelig, men når den nye mast tages i brug, vil dækningen til både samtaler og mobilt internet få et kæmpe løft. Masten bliver udstyret med både 2G, 3G og 4G-sendere.

Etableringen af mobilmasten i Munklinde kan følges på landsbyens hjemmeside.

Mere til historien

TT-netværket (Telia og Telenor) udvider med omkring 20 nye mobilmaster i 2015, og TDC udvider også mobildækningen i en række udkantsområder i 2015.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer