Så vilde er vores smartphones blevet

Smartphones er i dag fyldt med potentiale ikke mindst på grund af deres hardware. Se her hvor meget de kan håndtere.

Siden de første smartphones så dagens lys, er udviklingen eksploderet i næsten samme hastighed som hardwaren der trækker dem. Dette skyldes ikke mindst, at det meste elektronik bliver mindre og mindre, og dermed kan varmeudvikling og en masse andre tekniske elementer formindskes, mens deres potentiale udvides.

Asus Zenfone 2

Asus Zenfone 2 (Foto: Asus.com)

Først var der singlekernede processorer så dual og quad. I dag snakker vi om octa-core processorer. Samme udvikling har vi haft på RAM-mængden. Her er størrelsen gået fra megabytes til gigabytes gennem årene. Skærmene er gået fra tre-fire tommer til op imod 6 tommer, endda mere når vi snakker om tablets.

Men hvor meget kan vi egentligt presse den hardware som smartphones anno 2015 tilbyder? Det har en tech-YouTuber sat sig for at teste med en Asus Zenfone 2 – den første smartphone med hele 4 GB RAM.

Netop de 4 GB RAM er med til at gøre at enheden kan opretholde flere intense programmer kørende på én gang, uden at måtte lukke ned for nyligt anvendte applikationer.

Apps der trækker store RAM-ressourcer er blandt andet spil. Derfor bruges der i nedenstående video spil-apps til at vise, hvor meget man kan have kørende på én gang, uden at Asus Zenfone begynder at lukke apps, for at opretholde en hvis mængde fri hukommelse.

Følgende fem spil kunne Asus Zenfone 2 håndtere på én gang, uden at vise tegn på overbelastning – imponerende; N.O.V.A. 3: Freedom Edition, GTA San Andreas, Asphalt 8: Airborne, FIFA 15 Ultimate Team og Real Racing 3.

Ud over 4 GB RAM er Zenfone 2 også udstyret med en quad-core 64-bit Intel processor med en PowerVR G6430 grafikprocessor. Dette bidrager altså til at denne enhed, uden tvivl leverer overraskende ydeevne.

Moore forudså lommetelefonerne i 1965

Stresstest af Zenfone 2

Mere til historien

Asus Zenfone 2 er allerede kommet ud på markedet, men desværre ikke i Danmark. Det betyder at man må ty til andre lande, hvis man vil indkøbe sig dette kraftmonster af en smartphone.

Dette fortæller sælgeren og elbils-ejere ikke

MIN FØRSTE ELBIL: Her er de største hemmeligheder, som jeg sjældent hører bilsælgere og elbils-ejere fortælle om.

(mere…)
Voldsomt stort og fedt – se min test af Apple Watch Ultra 2

TEST: Apple Watch Ultra 2 er virkelig fedt. Se her om du har brug for den nyeste model.

(mere…)
Min mening om Xiaomi 14

VIDEO: Xiaomi 14 er på papiret en spændende topmodel-smartphone med Leica-kamera. Desværre er den for dyr og ikke så god som konkurrenterne.

(mere…)
M3 MacBook Air test | en lækker lille opgradering

TEST: Forvent ikke en revolution i MacBook Air M3. Forvent en lækker lille, og dyr, opgradering. Læs min MacBook Air test her.

(mere…)
OnePlus 12R er måske den perfekte budget-telefon i 2024

VIDEO: Du vil have en billig Android-smartphone, der stadig er rigtig god? Se min test af OnePlus 12R her.

(mere…)
Se dette før du køber Samsung Galaxy S24 Ultra

VIDEO: I denne 13-minutters gennemgang får du alt, hvad du skal vide, før du køber Samsung Galaxy S24 Ultra.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram