Så vilde er vores smartphones blevet

0

Smartphones er i dag fyldt med potentiale ikke mindst på grund af deres hardware. Se her hvor meget de kan håndtere.

Siden de første smartphones så dagens lys, er udviklingen eksploderet i næsten samme hastighed som hardwaren der trækker dem. Dette skyldes ikke mindst, at det meste elektronik bliver mindre og mindre, og dermed kan varmeudvikling og en masse andre tekniske elementer formindskes, mens deres potentiale udvides.

Asus Zenfone 2
Asus Zenfone 2 (Foto: Asus.com)

Først var der singlekernede processorer så dual og quad. I dag snakker vi om octa-core processorer. Samme udvikling har vi haft på RAM-mængden. Her er størrelsen gået fra megabytes til gigabytes gennem årene. Skærmene er gået fra tre-fire tommer til op imod 6 tommer, endda mere når vi snakker om tablets.

Men hvor meget kan vi egentligt presse den hardware som smartphones anno 2015 tilbyder? Det har en tech-YouTuber sat sig for at teste med en Asus Zenfone 2 – den første smartphone med hele 4 GB RAM.

Netop de 4 GB RAM er med til at gøre at enheden kan opretholde flere intense programmer kørende på én gang, uden at måtte lukke ned for nyligt anvendte applikationer.

Apps der trækker store RAM-ressourcer er blandt andet spil. Derfor bruges der i nedenstående video spil-apps til at vise, hvor meget man kan have kørende på én gang, uden at Asus Zenfone begynder at lukke apps, for at opretholde en hvis mængde fri hukommelse.

Følgende fem spil kunne Asus Zenfone 2 håndtere på én gang, uden at vise tegn på overbelastning – imponerende; N.O.V.A. 3: Freedom Edition, GTA San Andreas, Asphalt 8: Airborne, FIFA 15 Ultimate Team og Real Racing 3.

Ud over 4 GB RAM er Zenfone 2 også udstyret med en quad-core 64-bit Intel processor med en PowerVR G6430 grafikprocessor. Dette bidrager altså til at denne enhed, uden tvivl leverer overraskende ydeevne.

Moore forudså lommetelefonerne i 1965

Stresstest af Zenfone 2

Mere til historien

Asus Zenfone 2 er allerede kommet ud på markedet, men desværre ikke i Danmark. Det betyder at man må ty til andre lande, hvis man vil indkøbe sig dette kraftmonster af en smartphone.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer