Så vilde er vores smartphones blevet

Smartphones er i dag fyldt med potentiale ikke mindst på grund af deres hardware. Se her hvor meget de kan håndtere.

Siden de første smartphones så dagens lys, er udviklingen eksploderet i næsten samme hastighed som hardwaren der trækker dem. Dette skyldes ikke mindst, at det meste elektronik bliver mindre og mindre, og dermed kan varmeudvikling og en masse andre tekniske elementer formindskes, mens deres potentiale udvides.

Asus Zenfone 2

Asus Zenfone 2 (Foto: Asus.com)

Først var der singlekernede processorer så dual og quad. I dag snakker vi om octa-core processorer. Samme udvikling har vi haft på RAM-mængden. Her er størrelsen gået fra megabytes til gigabytes gennem årene. Skærmene er gået fra tre-fire tommer til op imod 6 tommer, endda mere når vi snakker om tablets.

Men hvor meget kan vi egentligt presse den hardware som smartphones anno 2015 tilbyder? Det har en tech-YouTuber sat sig for at teste med en Asus Zenfone 2 – den første smartphone med hele 4 GB RAM.

Netop de 4 GB RAM er med til at gøre at enheden kan opretholde flere intense programmer kørende på én gang, uden at måtte lukke ned for nyligt anvendte applikationer.

Apps der trækker store RAM-ressourcer er blandt andet spil. Derfor bruges der i nedenstående video spil-apps til at vise, hvor meget man kan have kørende på én gang, uden at Asus Zenfone begynder at lukke apps, for at opretholde en hvis mængde fri hukommelse.

Følgende fem spil kunne Asus Zenfone 2 håndtere på én gang, uden at vise tegn på overbelastning - imponerende; N.O.V.A. 3: Freedom Edition, GTA San Andreas, Asphalt 8: Airborne, FIFA 15 Ultimate Team og Real Racing 3.

Ud over 4 GB RAM er Zenfone 2 også udstyret med en quad-core 64-bit Intel processor med en PowerVR G6430 grafikprocessor. Dette bidrager altså til at denne enhed, uden tvivl leverer overraskende ydeevne.

- Moore forudså lommetelefonerne i 1965

Stresstest af Zenfone 2

Mere til historien

Asus Zenfone 2 er allerede kommet ud på markedet, men desværre ikke i Danmark. Det betyder at man må ty til andre lande, hvis man vil indkøbe sig dette kraftmonster af en smartphone.

Første kig på Nighthawk RAXE500 - WiFi 6E gaming- og streamingrouter

VIDEO: En kraftig router med WIFi 6E til entusiasterne. Her er mit første kig på Netgear Nighthawk RAXE500.

(mere…)
BeoPlay EX headset test | lyder enestående

VIDEO: Ingen kan slå lydkvaliteten fra BeoPlay EX, men headsettet er svine-dyrt. Jeg prøver at drukne det i vand og sand.

(mere…)
Kongen af mellempris-telefoner er tilbage

VIDEO: Motorola Edge 30 er en fed telefon til under 3.500 kroner. Høj værdi for pengene! Se med her.

(mere…)
Xiaomi spiller et sikkert kort – tæt på Xiaomi 12

VIDEO: Xiaomi 12 er kompakt, men yder alligevel som en topmodel, hvor pris og kvalitet balancerer flot.

(mere…)
Kom i gang med green-screen videoer fra mobilen

VIDEO: Med din telefon og en green-screen kan du skabe tjekkede videoer. Her er mine begyndertips til let og billigt at komme i gang med green-screen.

(mere…)
Xiaomi er bedst lige nu

VIDEO: Xiaomi 12 Pro er den bedste Android-telefon netop nu. Se testen af den nye topmodel her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram