Læs avisen på en helt ny måde – måske fremtidens avis

3

Apptip: Ekstra Bladet har måske formået, at omsætte avisen til et digitalt produkt til smartphones.

Ebladet fra Ekstra Bladet
Ebladet fra Ekstra Bladet

Avisernes oplag falder, og det lader ikke til udviklingen umiddelbart stopper. Mediehusene forsøger flere forskellige ting, så de økonomiske konsekvenser kan begrænses mest muligt.

Der er ingen tvivl om, at avisen som PDF-fil på nettet, ikke er en god avisoplevelse, og forskellige e-publikations readere virker bøvlede og besværlige i dagligt brug – mobilbrug har i den sammenhæng været fuldkommet umuligt.

Ekstra Bladet har på mobilen fundet en løsning, som er den hidtil bedste jeg har set. Ebladet hedder applikationen.

Ebladet viser Ekstra Bladets papiravis i avisens layout, og look-and-feel kobler ens hjerne til avistænkning. Du kan nu vælge, at bladre rundt i avisen og zoome ind på de artikler, som er relevante for dig at læse.

Der er også et glimrende overblik over de enkelte sektioner og tillæg i dagens avis, samt mulighed for grafisk at overskue den aktuelle avis.

Der hvor Ebladet for alvor er smart, er den alternative måde artiklerne kan vises på. Når du klikker på artikelteksten, åbnes et reader-layout hvor teksten vises lidt som på en website, og bliver dermed betydeligt mere læsevenlig på smartphone-skærmen.

Jeg har brugt Ebladet et stykke tid, og dens opbygning samt særligt reader-layout på artikler, animerer mig til læsning af mere indhold fra avisen.

En læseliste, hvor artikler kan markeres til senere læsning, vil være en fremtids-funktion, jeg herfra godt kunne ønske mig.

Mere til historien

Det koster 10 kroner per avis, hvis aviserne i Ebladet skal købes enkeltvis.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer