Smartphonen scanner øjet og ikke fingeren

0

MWC: ZTE Grand S3 er verdens første telefon med biometrisk genkendelse af brugeren ved brug af øjet.

ZTE Grand S3
ZTE Grand S3

Vi har længe kendt til fingeraftryks-godkendelse på smartphones, men den kinesiske producent ZTE tager nu biometrisk godkendelse et skridt videre.

ZTE fremviste på Mobile World Congress (MWC) funktionen Eyeprint ID fra firmaet EyeVerify i den nye telefon Grand S3, der er den første smartphone i verden til at understøtte øjescannings-funktionen.

Fremfor at benytte iris eller nethinde-scanning (retina) anvender teknikken fra EyeVerify mønsteret af blodårerne i den hvide del af brugerens øje, for hurtigt at kunne fastslå identiteten.

EyeVerify oplyste på MWC, at scanningen med telefonens frontkamera på 8 megapixels kun tager 800 millisekunder, altså lige under ét sekund. Dermed er godkendelsen en del langsommere end Apples Touch ID.

ZTE vil integrere Eyeprint ID som en del af telefonens mobilbetalingsfunktioner samt i andre applikationer, og naturligvis til at åbne telefonen.

Hvordan øjescanningen fungerer når omgivelserne er mørke, oplyser parterne ikke noget om, men sandsynligvis kræver det en del lys fra omgivelserne, da telefonen ikke har LED-lys på fronten.

Mere til historien

ZTE Grand S3 er en 4G-telefon med 5,5 tommer skærm og Android 4.4. Mobilen har en tykkelse på 9,8 millimeter og indeholder et 2,5 GHz quad-core chipset. Grand S3 blev sendt på markedet i Kina den 17. januar 2015.

Mobile World Congress MWC
Læs også:
Flere nyheder fra Mobile World Congress.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer