Smartphonen scanner øjet og ikke fingeren

MWC: ZTE Grand S3 er verdens første telefon med biometrisk genkendelse af brugeren ved brug af øjet.

ZTE Grand S3

ZTE Grand S3

Vi har længe kendt til fingeraftryks-godkendelse på smartphones, men den kinesiske producent ZTE tager nu biometrisk godkendelse et skridt videre.

ZTE fremviste på Mobile World Congress (MWC) funktionen Eyeprint ID fra firmaet EyeVerify i den nye telefon Grand S3, der er den første smartphone i verden til at understøtte øjescannings-funktionen.

Fremfor at benytte iris eller nethinde-scanning (retina) anvender teknikken fra EyeVerify mønsteret af blodårerne i den hvide del af brugerens øje, for hurtigt at kunne fastslå identiteten.

EyeVerify oplyste på MWC, at scanningen med telefonens frontkamera på 8 megapixels kun tager 800 millisekunder, altså lige under ét sekund. Dermed er godkendelsen en del langsommere end Apples Touch ID.

ZTE vil integrere Eyeprint ID som en del af telefonens mobilbetalingsfunktioner samt i andre applikationer, og naturligvis til at åbne telefonen.

Hvordan øjescanningen fungerer når omgivelserne er mørke, oplyser parterne ikke noget om, men sandsynligvis kræver det en del lys fra omgivelserne, da telefonen ikke har LED-lys på fronten.

Mere til historien

ZTE Grand S3 er en 4G-telefon med 5,5 tommer skærm og Android 4.4. Mobilen har en tykkelse på 9,8 millimeter og indeholder et 2,5 GHz quad-core chipset. Grand S3 blev sendt på markedet i Kina den 17. januar 2015.

Fairphone 5 vinder pris

Fairphone har netop vundet en pris, som er uddelt i forbindelse med Mobile World Congress.

(mere…)
EU lukker Huawei og ZTE ude

Topleder i daværende TDC delte i bogstaveligste forstand seng med kinesisk tech-gigant, skriver velanset amerikansk medie.

(mere…)
Mobile World Congress 2021 er udskudt i månedsvis

I år blev verdens største mobilkonference ikke til noget, men datoen for 2021 er nu meldt ud, dog måneder senere end normalt.

(mere…)
Huawei og ZTE stemples nu som sikkerhedstrusler

En national sikkerhedstrussel. Det er hvad Huawei og ZTE, ifølge de amerikanske myndigheder er.

(mere…)
Amerikanske teleoperatører skal fjerne Huawei-udstyr

Huawei- og ZTE-udstyr skal fjernes fra amerikanske teleoperatører i ydredistrikterne, lyder det fra præsident Trump.

(mere…)
Mobile World Congress aflyst – hvad så?

Verdens største mobilkonference, Mobile World Congress 2020, blev aflyst i sidste uge pga. coronavirus. Men hvad med de mange lanceringer af nye produkter?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram