Påsken ventes at give mere datatrafik

1

Når påskeferien sætter ind, så ventes danskernes forbrug af mobilt internet at stige. Sidste år var stigningen markant.

Data fiber internet

Sidste år (2014) i påsken steg danskernes brug af mobilt internet. Det viser tal fra Telenors mobilnetværk. Sammenlignes Skærtorsdag 2014 med en almindelig torsdag 14 dage tidligere, så viste stigningen i det mobile dataforbrug hele 23 procent i forhold til en almindelig hverdagstorsdag.

– “Mange er undervejs i bil, bus og tog for at aflægge familien et påskebesøg, og så er der jo tid til at læse netnyheder, gå på Facebook og se video på nettet. Og når man sidder ved påskebordet, bliver der nok også taget flere billeder end til daglig – billeder som bliver uploadet til Facebook og Instagram eller backuptjenester i skyen,” siger Telenors kommercielle direktør Lars Thomsen.

Mens det mobile dataforbrug formodes at stige i påsken, så forventer Telenor derimod et fald i SMS-forbruget.

Dette ventes, da det skete sidste sidste år. I en periode på 24 timer, Skærtorsdag 2014, var SMS-forbruget således 19 procent lavere end 14 dage tidligere.
I timen mellem klokken 7 og 8 om morgenen var ændringen i SMS-forbruget særlig markant.

-“I det tidsrum, hvor danskerne plejer at være på vej ud af døren for at tage på arbejde, var SMS-trafikken hele 70 procent lavere Skærtorsdag end på en hverdagstorsdag. Mon ikke det afspejler, at folk benytter helligdagene til at sove lidt længere,” siger Lars Thomsen.

Mere til historien

Skærtorsdag kan ikke helt konkurrere med juledag, når det gælder den mobile datatrafik: Juledag røg der således 50 procent mere mobildata igennem Telenors netværk end på en almindelig torsdag.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer