Twitter: Apple skyld i faldende brugeraktivitet

Twitter er ude med riven over for Apple. De beskylder selskabets seneste iOS 8-software, for faldende brugeraktivitet på tjenesten.

Alle store sociale tjenester har gennem tiden oplevet en voldsom optur, efterfulgt at en lang nedtur. Det skyldes at sociale tjenester oftest oplever en kæmpe stigning de første måneder eller år, efter den er lanceret, her er alting nyt og spændende. Men herefter er det svært at holde momentum. Det har de fleste tjenester oplevet.

Twitters faldende brugeraktivitet. (Foto: Gigaom.com

Twitters faldende brugeraktivitet. (Foto: Gigaom.com)

Derfor kommer det for nogen bag på Twitters seneste udmelding, der klart og tydeligt skyder med skarpt efter Apple. I en fornylig præsentation af selskabets kvartalsregnskab kom det frem, at Twitter i sidste kvartal af 2014, missede syv millioner forventede aktive brugere på tjenesten. En forventning som var beregnet ud fra den faldende tendens, som selskabet over længere periode har haft.

Alligevel beskylder Twitter i selv samme præsentation Apple for at være skyld i fire ud af de syv millioner mangelende aktive brugere. Hvordan det hænger sammen, spørger du måske?

Ifølge Twitter og en hurtig søgning på Google, er det tydeligt at se, at Twitter siden Apples lancering af iOS 8, har haft problemer med brugere der ikke har kunne tilgå tjenesten fra deres iOS enheder.

Det drejer sig ifølge Twitter om to nye implementeringer i iOS 8, der giver udfaldet. Den første er Safari-browseren, hvor funktionen ”Shared Links” ikke længere gør Twitter i stand til at tælle en bruger med i statistikken, når denne blot åbner ét tweet, linket fra en hjemmeside. Brugeren skal målrettet klikke og læse mindst én anden tweet, før  Twitter er i stand til at tælle brugerens aktivitet med i sin statistik, det skriver Techcrunch.com.

Den anden iOS 8 implementering handler om brugere der forsøgte at tilgå Twitter enten direkte via den downloadede app fra App store, eller via en tredjeparts tjeneste, blev præsenteret med en fejlmeddelelse, der ikke var ens hver gang. Nogle brugere har meldt om ”forkert password”-fejl, mens andre melder om forbindelsesfejl.

Har du oplevet problemer med Twitter efter opdatering til iOS 8, eller nogen af dens efterfølgende mindre opdateringer? Kom med din erfaring i kommentarfeltet herunder.

Mere til historien

Adskillige medier der beretter om Twitters beskyldninger mod Apple, mener dog ikke at Apple alene bærer skylden. Der er simpelthen tale om manglende tilslutning fra nye brugere samt at Twitter er svær at komme i gang med at anvende.

Den store årlige Apple-event – dette kan du forvente

Datoen for udviklerkonferencen WWDC, som Apple afholder hvert år, er offenliggjort.

(mere…)
Stort søgsmål: Apple skaber monopol

App Store, Apple Watch, og et lukket system. Nu skal Apple forholde sig til et nyt søgsmål. Denne gang er det hjemme i USA.

(mere…)
Apple klar med ny vigtig iOS-opdatering

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer til de forskellige platforme. Nyt til iOS, VisionOS og iPadOS. Download nu.

(mere…)
Lader Meta bevidst skadeligt indhold ligge for at tjene penge?

Den danske psykolog Lotte Rubæk vender Metas ekspertgruppe ryggen. Hun frygter ekspertgruppen har givet en legitimitet til Meta.

(mere…)
Apple annoncerer nye iPads i næste uge

Nye iPad-modeller kan være på vej - måske allerede i næste uge. Sådan lyder de seneste rygter.

(mere…)
Google Gemini skal måske drive AI-funktionerne i iOS 18

Måske får iPhone i iOS 18 indbygget AI-funktionalitet, som er leveret af konkurrenten Google Gemini.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram