TDCs nye netværk dækker nu Nordjylland

Hele landet har nu adgang til et stærkt forbedret mobilnetværk fra TDC.

TDC er næsten færdig med den landsdækkende udrulning af et splinternyt mobilnetværk. Det skriver TDC i en pressemeddelelse. TDCs leverandører har de seneste mange måneder arbejdet hårdt på at udskiftet hele radiodelen af TDCs aldrende mobilnetværk til et topmoderne leveret af af Huawei.

Det nye radionetværk har blandt andet betydet udskiftning til seneste generation af mobilantenner og basestationer. I denne uge er turen så langt om længe komme til Nordjylland, som er sidste stop på turen, inden hele Danmark har fået et nyt og forbedret mobilnetværk fra TDC.

TDC udskifter mobilmaster (Foto: TDC)

TDC udskifter mobilmaster (Foto: TDC)

900 MHz bliver refarmet

I de seneste måneder har TDC leverandører opgraderet TDCs mobilmaster i Nordjylland til den nyeste 4G LTE teknologi, og de har samtidig gjort 3G antennerne klar til at anvende det langtrækkende 900 MHz frekvensbånd.

I uge 7 bliver 3G-mobildækningen forbedret i Nordjylland ved en såkaldt refarming, hvor 900 MHz frekvenser, der tidligere blev brugt til 2G, bliver “refarmet” til 3G. Ifølge TDC kan det betyde kortere udfald i mobildækningen.

– ”Når vi refarmer, skaber vi et markant bedre mobilnetværk til vores kunder. De får et sammenhængende 3G- og 4G-netværk og især en væsentlig bedre 3G-dækning. Det er vigtige parametre for os at stemme overens med de resultater, vi har fra refarmingen af Sjælland, hvor vi har kunnet måle væsentligt bedre lydkvalitet og langt højere datahastigheder end tidligere,” fortæller Kim Søgård, der som strategidirektør i TDC er ansvarlig for udbygningen af TDC’s mobilnet.

Selve refarmingen sker i løbet af weekenden i uge 7, og i uge 8 begynder TDCs teknikere de sidste finjusteringerne og optimeringer.

Næsten færdig

Ifølge TDC er mere end 3.300 af teleselskabets 3.400 mobilmaster allerede blevet opgraderet til den nye 4G LTE teknologi, der giver højere internethastigheder.

– ”Det går stærkt med opgraderingen af vores netværk. Vi er lige nu to måneder forud for vores oprindelige plan. Det betyder, at vi er ganske tæt på vores målsætning om at kunne tilbyde 4G-dækning til 99,5 pct. af alle danskere i løbet af 2015,” forklarer Kim Søgård.

TDC forventer at hele udskiftningen af mobilnetværket er gennemført i marts 2015.

Tre hurtige omkring TDCs nye netværk:

  • Samlet set har TDC udvidet godt 2.300 master med 4G. Det betyder hurtigere download af filer samt bedre oplevelse ved onlinestreaming.
  • 2.500 master får ved teknologiomlægningen af 900 MHz-båndet 3G samtidig med, at 2G opretholdes. Det betyder, at kunderne opnår bedre indendørsdækning for 3G-tale samtidig med, at de opnår en talekvalitetsforbedring, når flere samtaler gennemføres på 3G.
  • 500 af de master, der nu får forbedret 3G, havde på forhånd ikke 2G. Det betyder, at der efter refarmingen også bliver tale om en forbedret 2G-dækning, der primært bliver benyttet til samtaler.

Mere til historien

TDCs licensvilkår til 800 MHz frekvensbåndet betyder, at TDC er forpligtet til at dække en række områder af Danmark, som har dårlige bredbåndsforbindelser.

Er TDC’s 10 Gbit/s forbindelse til private nødvendigt?

KOMMENTAR: Nu bliver jeg småsur! 10 Gbit/s er unødvendigt og udbyderen ikke fortæller kunderne hele historien om deres forbindelse.

(mere…)
Lukningen af fastnettet i Danmark starter til årsskiftet

TDC Net trækker ved årsskiftet de første stik til fastnettet i Danmark.

(mere…)
Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Mobilmaster spår om antallet af danskere på Christiansborg Slotsplads

I går fik Danmark en ny regent og mobilmasterne har hjulpet med, at finde antallet af danskere, der var mødt op på Christiansborg Slotsplads.

(mere…)
TDC slukker ADSL-forbindelserne

Hvis din internetforbindelse er baseret på ADSL-teknologi, bliver den lukket.

(mere…)
Nu kommer ægte 5G til Danmark

Hidtil har danske mobilbrugere måtte nøjes med en lite-udgave af 5G, men nu er den første operatør klar med et rent 5G-netværk

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram