9 nyttige tricks til Google Maps

6

TIP: Google Maps har mange nyttige funktioner, som hjælper dig i hverdagen eller nødsituationen. Hvor mange kender du? Her er 9 tips til Google Maps.

Google Maps ikon
Google Maps indeholder mange små funktioner, som er nyttige, at kende til hvis app’en skal udnyttes helt.

Google Maps er blandt de mest anvendte korttjenester i denne verden. Den er forinstalleret på millionvis af Android enheder, formentligt endda mere end én milliard enheder. Den kan hentes til iOS og besøges via en browser på din PC, Mac eller en helt tredje platform.

Denne artikel er udarbejdet med en Android enhed som udgangspunkt. Langt de fleste funktioner fungerer også med iOS og andre platforme hvor Google Maps kan anvendes.

Google Maps er også en del af Google Street View, som giver dig billede af vejen som den rent faktisk ser ud. Google Maps har en navigationsdel, hvilket betyder den kan vise dig vejen til en ønsket destination, hvad enten det er i bil, på cykel eller med offentlig transport.

Google Maps kan fortælle dig hvis der er trafikale problemer forude, og hvis vejen er svært fremkommelig, vil den endda forslå dig en anden og hurtigere rute. Bruger du navigationen, vil Google Maps fortælle dig tiden på din ønskede rute, inklusiv de trafikale problemer, så du undgår at komme for sent til dit møde.

Kort sagt er Google Maps ufattelig populær og spækket med funktioner, men kender du til alle de små tricks? De som hjælper dig i hverdagen, eller bliver din redning i en nødsituation? Hvis ikke så kommer vi her med et par enkelte tips og tricks til brug af Google Maps på din mobile enhed.

Brug kortet offline

Danmark er ikke et stort land, hvilket både kan være gavnligt og problematisk. I tilfældet med Google Maps, så er det gavnligt når man ønsker at bruge applikationens offline-funktion. Denne funktion tillader at gemme en bid af et selvdefineret udpluk af kortet, således der ikke kræves internetadgang for at se kortet. Denne funktion er nyttig hvis man kommer uden for dækning, eller havner i en nødsituation, hvor der ingen dækning er og man hurtig skal finde vej.

For at gøre brug af funktionen, åben da Google Maps på din telefon, tryk på søgebaren i toppen, bladre ned i bunden hvor punktet ”Gem kort til offline brug” kommer frem. Tryk på menupunktet og følg vejledningen på skærmen.

Funktionen har sine begrænsninger. Du kan f.eks. ikke vælge hele Danmark på én gang. Men funktionen er speciel nyttig, hvis man skal besøge et område man ikke kender for godt, skal en tur over grænsen eller hvis man er i udlandet på ferie, og ønsker at kunne finde vej med mobilen i ferieområdet.

Find din parkerede bil

Selvom Google Maps ikke har navngivet funktionen ”find min bil” så er tjenestens ”gem”-funktion meget nyttig til lige præcis dette formål. Glemmer du ofte hvor bilen er parkeret, eller er parkeringspladsen så stor, at det kan være svært at finde tilbage til bilen? Så brug Googles ”gem”-funktion.

Når du har parkeret bilen, åben da Google Maps og lad den finde din GPS position. Tryk på ”min position”-ikonet (den runde knap med et kryds og en cirkel i, lige over navigations knappen). Nu har Google indikeret hvor du er nu, hold da fingeren på din position indtil der i bunden formentligt står ”placeret markør”. Tryk da på teksten og en lille menu popper op.

I denne menu finder du ”Gem”-ikonet med en lille stjerne. Tryk på denne og der vil på kortet bliver angivet en lille stjerne, på den position hvor du satte fingeren. Når du skal finde din bil igen, er det blot at åbne Google Maps. Kortet skulle gerne vise en stjerne hvor bilen er parkeret, et tryk på stjernen giver dig mulighed for at navigere hen til området.

Hvis ikke du kan se stjernen, tryk da på menu-knappen i toppen (de tre vandrette streger), vælg det øverste punkt ”Dine steder”. Under gemte steder vil det øverste punkt, ofte angivet af en masse tal (koordinator), være der hvor du har parkeret bilen. Tryk på denne og start navigering til stedet.

Ønsker du at fjerne det gemte sted, er det blot at trykke på stjernen, åbne infokortet (menuen) i bunden, og trykke på ”gem”-ikonet.

Gem funktionen er også nyttig til at huske andre vigtige steder, eller adresser på familiemedlemmer. Det er muligt at navngive gemte steder, så disse let kan findes igen.

Del en rute

Er det blevet tid til den store familieudflugt hvor både bedsteforældre, søskende, fætre og kusiner skal afsted på tur, så kan det nogle gange være forvirrende, hvilken rute alle skal tage, og hvor man skal mødes.

Med ”Del rutevejledning” i Google Maps er det på en let måde muligt, at sende de andre deltagere en given rutevejledning, som de kan vælge at bruge i Google Maps og dermed navigere efter.

For at bruge funktionen skal du åbne Google Maps, angive startpunktet og destination i en rutevejledning. Klik derefter på menupunktet, de tre prikker i øverste højre hjørne, vælg punktet ”Del rutevejledning” og del derefter med din fortrukne app til kommunikation.

Del rutevejledning
Del rutevejledning

Undgå at komme for sent på arbejde

Har du langt på arbejde eller skal du blot ad meget trafikerede veje, så kan Google Maps hjælpe dig til at undgå, at komme for sent på arbejde. I Google Maps er det nemlig muligt at angive ens arbejdsadresse og hjemmeadresse. Google Maps vil herefter via Google Nu, en app du kan finde i Google Play butikken, advare dig om mulig forsinkelse på vej til arbejdet. Google vil alamere dig om den forlængede rejsetid i god nok tid til, at du kan komme ud af døren og komme på arbejde til tiden.

Når fyraften nærmer sig, vil Google igen alamere dig hvis der på din rute hjem, er sket uheld eller er store forsinkelser på grund at tæt trafik. Alarmeringen vil give dig mulighed for at finde en alternativ rute hjem.

De små tips og tricks

Bruger du ofte din mobil i én hånd, kan det være svært at navigere rundt i Google Maps, hvis ikke du kender de rette tricks.

Skal du Zoome ind eller ud plejer du sikkert at bruge to fingre, det der kaldes ”Pinch to zoom”, altså at knibe to fingre sammen fra en position på skærmen. Men med Google Maps kan du zoome både ind og ud med én finger. Alt du skal gøre er at dobbelt-trykke på skærmen, på dit andet tryk skal du holde fingeren på skærmen. Nu kan du zoome ind ved at glide fingeren ned, og zoome ud, ved at lade fingeren glide op på skærmen.

Befinder du dig i et område med mange spisesteder, seværdigheder og andre spændende butikker, så kan det være svært at finde ud af hvad der lige er tæt på ens nuværende position.

Men her kan Google Maps hjælpe. Åben Google Maps og find frem til din position. I søgefeltet taster du tegnet stjerne (*) og trykker søg. Nu finder Google alle de butikker, seværdigheder, restauranter caféer osv. som Google kender til eller har fået angivet af enten kunder eller indehavere.

Jo længere du zoomer ind på det område du befinder dig i, jo flere resultater vil du få frem. Det er endda muligt, at filtrere dit resultat efter hvor mange stjerner et givent sted har modtaget af andre Google Maps brugere.

Infokort - kortet giver dig information om den ønskede seværdighed
Infokort – kortet giver dig information om den ønskede seværdighed

Undgå at komme forgæves med Google Maps. Ønsker du at besøge en seværdighed, restaurant eller andet med en åbningstid, så søg efter stedet i Google Maps og åben infokortet (menuen) i bunden. Her vil åbningstider, telefonnummer og andre vigtige informationer om stedet være angivet.

Anvender du ofte navigationen i Google Maps, så har du måske opdaget den smarte Street View funktion, når du kommer til en destination. Det er sådan, at hvis din destination har været fotograferet med Google Street View, så vil et billede af huset, bygningen, grunden eller hvad din destination indeholder, komme frem på skærmen, når du drejer ind på den vej hvor din destination befinder sig. Nyttigt, hvis man ikke har været der før, eller husnummeret er forsvundet.

Bruger du ofte offentlig transport, eller står du for første gang og skal bruge det, så kan Google Maps også hjælpe dig. Lav en rutesøgning, eller indtast det sted du ønsker at komme til. Når Google Maps kommer frem med et forslag til din rute, kan du klikke på tog-ikonet, hvilket vil give dig en rutevejledning med offentlig transport.

Del dine tips og tricks

Er du flittig bruger af Google Maps, har du en funktion du finder rigtig nyttig eller måske bruger du Google Maps til at få nye oplevelser? Uanset hvad, så del dem endelig med os og læserne. Det kan du gøre ved at smide dine oplevelser med Google Maps i kommentarfeltet herunder.

Mere til historien

Korte facts om Google Maps: Navigation rutevejleder hvert år brugerne 19 milliarder kilometer. Siden 2007 har Google Street View bilerne tilbagelagt fem millioner kilometer vejstrækning. Større arkæologiske fund og ukendte områder, er også fundet ved hjælp af Google Maps.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer