Spar penge ved at samle familiens telefoni

BLOG: Lavprisselskaberne har været med til at presse telepriserne helt i bund, men er deres storhedstid ovre? I nogle tilfælde kan der spares penge, ved at samle alt ét sted.

Regning

Nogle gange kan det svare sig, at samle familiens telefoni ét sted.

Spørgsmålet er faktisk ganske reelt at stille – har lavprisselskaberne en fremtid? Grunden til at spørgsmålet pludselig dukkede op i baghovedet på denne journalist er en kritisk gennemgang af familiens teleydelser. Både knægten og tøsen er efterhånden så gamle, at de er begyndt at kræve en tilføjelse til deres standard skoleudstyr, og øverst på ønskelisten er selvfølgelig en smartphone.

Sådan en smartphone skal jo også have tilknyttet et abonnement, og da dagens børn i den grad benytter de moderne teknologier, så skal det selvfølgelig være et abonnement med masser af data samt fri SMS/MMS og måske et par timeres taletid. Det går altså ikke længere at spise børnene af med 300 MB data, når dataædende applikationer såsom YouTube, Facebook og Spotify pludselig er en del af hverdagen i skolegården, og det bliver man som forældre også nødt til at forholde sig til.

Situationen i denne familie er den, at vi har tre mobilabonnementer og ét mobilt bredbåndsabonnement (til husstandens internet). Disse fire abonnementer ligger ved fire forskellige teleselskaber. Der er nemlig blevet shoppet livligt mellem de forskellige teleselskaber i jagten på det bedste tilbud, og tanken om at samle det hele hos ét teleselskab har faktisk slet ikke strejfet denne journalist før nu. Nu skal knægten så også med på vognen, så i alt skal der bruges 4 mobilabonnementer og ét internet abonnement til husstanden.

Men hvordan griber man så sagen an? Finder man bare det billigste abonnement hos et lavprisselskab, eller skal man gå planken ud og samle alle families abonnementer hos ét selskab?

Det sidste virkede utænkeligt, da de store teleselskabers familieabonnementer sjældent har budt på egenlige mærkbare rabatter, der kunne stå mål med lavprisselskabernes tilbud. Det viser sig nu, at forskellen mellem de store teleselskaber og lavprisselskaberne er til at overse, hvis man er en lille familie med to voksne og et par børn.

Så hvad fandt journalisten/nørden bag denne artikel så ud af, da markedet blev undersøgt lidt nærmere?

Lavprisselskaberne er billige ved første øjekast

Første spørgsmål er selvfølgelig, hvor man starter. Jo, jeg hoppede straks ind på de mest oplagte lavprisselskabers hjemmesider, og kiggede på deres tilbud. Udgangspunktet var fire abonnementer med masser af taletid, masser af data, ubegrænset SMS/MMS og helst et abonnement med 4G. Derudover skal der også skaffes et internetabonnement til husstanden, så alle huset computere, settop-bokse og TV har mulighed for at komme på nettet med højhastighed.

Første stop var mobilabonnementerne. Oister var ganske billige med flere abonnementer til under 100 kroner. Prisen på mange af abonnementerne ligger på 79 eller 89 kroner pr. måned, men så må man undvære 4G, hvilket koster 20 kroner ekstra pr. måned. Pludselig var Oisters tilbud alligevel ikke så attraktivt, og så gik turen videre til CBB, Telmore, Call Me og Bibob.

Hos Call Me, Telmore og CBB var udfordringen den samme som hos Oister, nemlig at abonnementerne virker billige, men 4G koster ekstra 20 kr. ekstra per måned. Det betyder i praksis, at abonnementerne kommer til at ligge omkring 99-129 kroner om måneden hos alle selskaberne. Der er lidt forskel i den inkludere mængde taletid og data, men priserne ligger alle indenfor dette interval.

Kan man undvære 4G, så ligger priserne altså ned til 79-89 kroner hos flere af lavprisselskaberne – men hvem vil gå på kompromis for at spare nogle få kroner? Det kommer i hvert fald ikke til at sket for denne journalist, som gerne drikke en kop kaffe mindre hver måned, hvis byttet er glæden ved en lynhurtig 4G forbindelse på smartphonene.

Hos Bibob var tilbuddet dog ikke til at tage fejl af. 5 timers taletid, 10 GB data, Fri SMS/MMS og 4G til 99 kroner per måned.  Fire abonnementer af 99 kroner giver en fast månedlig udgift på 396 kroner. Det er næsten for godt til at være sandt – og det var det også, for der manglede nemlig den obligatoriske internetforbindelse, som et hvert dansk hjem i år 2015 skal have.

Hurtig internetforbindelse koster kassen

Som mange andre danske familier så er en internetforbindelse helt uundværlig i hverdagen, og mulighederne er mange. Man kan købe internet via kabel-TV i store dele af landet, man kan få en xDSL forbindelse via TDCs kobbernet eller måske mobilt bredbånd.

Internet via kabel-TV kræver dog i de fleste tilfælde også at man tilkøber TV fra kabel-TV selskabet, og det vil slet ikke kunne betale sig i dette tilfælde. Grundpakken hos YouSee koster 229 kroner, og så 279 kroner for en 50/20 Mbit/s forbindelse. Den pris er lige høj nok, så alternativerne blev selvfølgelig undersøgt.

Både Telia og 3 tilbyder mobilt bredbånd med en stor portion data til henholdsvis 399 og 299 kroner per måned, men det er en smule dyrt, når TDC kan tilbyde en kablet 30/5 Mbit/s xDSL forbindelse til 279 kroner og en 40/10 Mbit/s forbindelse til 289 kroner per måned.

Hos Full-Rate lød tilbuddet på en 35/5 Mbit/s forbindelse på 279 kroner og en 50/5 Mbit/s til 299 kroner per måned. Dansknet kunne tilbyde en 30/5 Mbit/s forbindelse til 249 kroner og 50/5 til 299 kroner.

Uanset hvilket selskab – med nær-landsdækkende service – så kommer prisen for en fornuftig forbindelse op over 249 kroner per måned, og i de fleste tilfælde op på omkring 300 kroner.

Hele familien under ét tag

Fire mobilabonnementer hos et lavprisselskab og en rimelig potent internetforbindelse kommer altså i alt til at ligge på omkring 650-700 kroner, hvis man går efter de billigste tilbud og shopper mellem de forskellige teleselskaber, men kan det i det hele taget betale sig?

Lige umiddelbart ville det oplagte svar fra mig være et klart ja. Normalt kan det altid betale at shoppe rundt efter det billigste tilbud. Så overraskelsen var da også stor, da undertegnede faktisk for første gang oplevede, at den opnåede fordel ved at samle alle abonnementer ved ét teleselskab, og rent faktisk kunne dette matche lavprisselskaberne og princippet med at shoppe rundt.

Flere teleselskaber tilbyder samlerabatter, hvis man tilknytter flere abonnementer, og efter at have kigget på flere selskaber faldt valget på Telenors familierabat.

Hos Telenor fungerer rabatten på den måde, at jo flere abonnementer man tilknytter desto billigere bliver de tilknyttede abonnementer. Man betaler altid fuld pris for det dyreste, og efterfølgende abonnementer bliver så billigere.

Hos Telenor kan man således købe fire mobilabonnementer med 3 GB data, fri tale, fri MMS/SMS og 4G til 466 kroner. Altså ikke ret meget mere end prisen vil være hos et lavprisselskab. Dertil skal så lægges, at Telenor giver Office 365 med gratis samt en kundeservice, der er tilgængelig 24 timer i døgnet, hvilket jo også kan have en værdi for nogle.

Man kan selvfølgelig argumentere for, at Bibob tilbyder en del mere data til 99 kroner per måned, men har ét familiemedlem brug for lidt ekstra data (f.eks. 8 GB data), så er det muligt at vælge et lidt større abonnement til dette familiemedlem til en beskeden merpris på en flad 20’er.

Regnestykket bliver gjort op

Regnestykket bliver dog først komplet, når man tilføjer husstandens internetforbindelse, og her tilbyder Telenor en 50/10 Mbit/s xDSL forbindelse til 199 kroner per måned til kunder med en samlet familieaftale. Altså en pris et godt stykke under markedsprisen.

Samlet set løber denne families regning op på 466 kroner for Telenor mobilabonnementer til alle fire familiemedlemmer, 199 kroner for en 50/10 Mbit/s internetforbindelse samt 9,75 kroner for betaling via betalingssservice. Alt i alt en regning på 674,75 kroner fra Telenor.

Til sammenligning vil fire abonnementer hos Bibob (der ejes af Telenor) koste 396 kroner samt 50/5 forbindelse fra Dansknet til 299 kroner samt 6,90 kroner for betalingsservice. I alt 701,90 kroner ved at vælge to teleselskaber til at levere telefoni-tjenester til den lille familie.

Se det var godt nok noget af en øjenåbner for mig, som altid har sværget til, at det bedst har kunnet betalte sig at shoppe rundt mellem teleselskaberne, og altid aktivt har gået efter det billigste tilbud blandt de mange konkurrerede selskaber.

Telenors tilbud var ikke bare konkurrencedygtigt – det var ligefrem billigt sammenlignet med lavprisselskaberne.

Så skal man løbe ud og skifte alle familiens abonnementer til Telenor? Nej, pointen med artiklen er ikke, at der et ét teleselskab, der er billigst, men derimod at lavprisselskaberne ikke længere per definition har den billigste totalpris, når hele familiens forbrug bliver gjort op.

Det kan altså i visse situationer godt betale sig at samle alt telefoni hos ét teleselskab, og det er faktisk en ganske overraskende udvikling på det danske telemarked, hvor samlede abonnementer ikke tidligere har haft en entydig fordel fremfor lavprisselskaberne.

Måske lavprisselskabernes gyldne tid lakker mod enden?

Mere til historien

Alle priser i denne artikel er indsamlet den 15. januar 2015, og priser/produkter kan være ændret efter artiklens publikation. Hvis du har forslag til en alternativ løsning, ud af ovenstående data, så skriv endelig en kommentar herunder.

Hvad er det bedste og billigste mobilabonnement til børn?

TIP: Børne-abonnement til telefonen! Hvad er det? Læs om priserne og mobilabonnementer til børn.

(mere…)
Søger du et billigt mobilabonnement? Tjek lige dette tilbud

Her er et tilbud, som du skal tjekke ud. Fri tale og op til 80 GB data.

(mere…)
Salget af iPhone falder

Apple er udfordret af manglende kunstig intelligens i produkterne og presses af Samsung.

(mere…)
AI-funktioner får Samsung til tops

Samsung er atter i førertrøjen på det globale smartphone-marked, hvilket særligt skyldes de nye AI-funktioner i Galaxy S24-serien.

(mere…)
Eesy har nu eSIM til smartwatches

KORT NYT: Som det første lavprisselskab er Eesy nu klar med eSIM til smartwatches.

(mere…)
Nordisk Film+ er nu en del af CBB Mix

Streamingtjenesten Nordisk Film+ er blevet tilføjet til CBB Mix.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram