Sådan får du Lollipop-look på din Android

0

TIP: Mange venter endnu på den fulde opdatering til Android 5.0 Lollipop, men nu kan alle med 4.1 eller nyere få looket.

Android er på mange måder et styresystem der kan personliggøres på en lang række punkter. Baggrund, brugerflade, menuer, selv hele systemet kan med lidt teknisk snilde ændres med en ROM, hvis ikke man kan lide det producenterne af vores smartphones, har valgt for os.

Android 5.0 Lollipop
Android 5.0 Lollipop

Netop de valg som smartphone-producenterne tager når de ændrer på Androids rene brugerflade, kan for nogle bruger blive kedeligt i længden, eller blot ikke det de valgte telefonen for i første omgang. Netop derfor frigav Google sidste år en applikation, der kan ændre lidt på dette.

Google Now Launcher er en applikation der kan hentes via Google Play og installeres på alle Android enheder fra 4.1 og frem. Sammen med Google Now applikationen, kan man få et mere rent Android look på sin enhed.

Frem til nu har denne app-kombination dog ikke givet brugerne Lollipop looket, da Google Now Launcher har afspejlet den rene udgave af den Android version man har på sin enhed. Altså vil applikationen installeret på en Android 4.4 KitKat enhed, afspejle den rene udgave af netop KitKat.

Men det er nu slut. Google har opdateret Google Now Launcher i Google Play, så den nu altid vil afspejle den nyeste opdaterede Android software, uanset hvilket Android version man kører på enheden.

Eksempelvis har jeg på en Sony Xperia Z3, fået Android Lollipop looket på låseskærmen, startskærmen samt app-menuen, samtidig med at jeg, ved at swipe ind fra venstre, kan åbne Google Now applikationen. Alt sammen ved at hente Google Now Launcher, Google Now samt et par Lollipop baggrundsbilleder.

Sådan får du looket

Det er meget nemt at få Lollipop looket. Du henter blot de overnævnte applikationer her og her, samt finder det Lollipop baggrundsbillede du syntes om, eksempelvis via en simpel Google søgning.

Når Google Now Launcheren er installeret, trykker du blot én gang på hjem knappen. Derefter bliver du via et pop-up vindue spurgt til, hvilken hjemmeskærm du ønsker at anvende, vælg da Google Starter (Google Launcher på dansk). Nu skal du blot ændre baggrundsbilledet til det ønskede Lollipop billede og åbne Google Now for at vælge dine indstillinger.

Herunder finder du et lille galleri af resultatet på en Sony Xperia Z3.

Mere til historien

Alle overnævnte ændringer kan nemt tilbageføres. Find blot applikationen i dine app indstillinger, vælg ”fjern standarder”, tryk på hjem knappen og vælg herefter din originale launcher. Google Now Launcher var i starten kun tilgængelig til Android 4.4 KitKat, men det er nu udvidet så ældre enheder, kan få glæden af et friskt Android look.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer