Mobilen var SMS-stille nytårsaften

Godt nytårs-beskeder bliver i stadig mindre grad sendt som SMS-beskeder. De nyeste tal viser fald i brugen af SMS-beskeder nytårsaften.

SMS

Vi sender færre hilsner på SMS nytårsaften

For få år siden bimlede og bamlede mobiltelefonen hele nytårsaften med, og omkring midnat gik den helt amok. Årsagen var bunkevis af nytårsbeskeder og hilsner fra venner og familie, der trillede ind på skærmen som SMS, men sådan er det ikke længere i samme grad.

Storhedstiden for SMS’er nytårsaften var mellem 2006 og 2009. Her var det ikke unormalt, at se en fremgang i antallet af SMS-beskeder fra år til år på mellem 30 og 45 procent. Nu er udviklingen vendt, og tallene falder i stedet.

– ”Årsagen til faldet i SMS-beskeder er ikke raketvidenskab. Siden 2009 har vi fået mange flere elektroniske muligheder, for at sende hilsner. Instagram, Snapchat og Twitter er nogle af dem, men Facebook er klart til største SMS-konkurrent. Både via beskeder på væggen samt de direkte personlige hilsner på Facebook Messenger,” forklarer mobilekspert John G. Pedersen fra MereMobil.dk.

Et fald på 1,2 millioner

Danmarks andenstørste teleselskab Telenor har opgjort antallet af sendte SMS-beskeder i deres netværk, og her ses et fald på over én million.

Fra begyndelsen af nytårsdøgnet frem til klokken 05 den 1. januar 2015 blev der sendt 8,9 millioner SMS-beskeder i Telenors netværk. I forhold til årsskiftet 2013/2014 er der tale om et fald på omkring 1,2 millioner SMS-beskeder.

For kun tre år siden var SMS-tallet hos Telenor endnu højere, og siden da har faldet været 34,5 procent.

Antallet af sendte MMS-beskeder har i samme tidsrum været 291.556. I nytårsdøgnet 2013/2014 blev der sendt 302.562 MMS’er fra Telenors netværk.

Hos teleselskabet 3 har faldet i afsendte SMS-beskeder også været tydelig. Mellem 31/12 2014 kl. 02 og frem til 1. januar 2015 kl. 02 blev der sendt 5,7 millioner SMS’er, mod 8,4 millioner ved 2013/2014-årsskiftet. Det svarer til et fald på godt 32 procent.

Telia oplyser, at deres kunder sendte 6,4 millioner SMS-beskeder mellem den 31. december 2014 klokken 6 og den 1. januar 2015 klokken 6.

Fakta: SMS-beskeder omkring nytår

2015: 08,9 mio. (SMS) / 291.556 (MMS)
2014: 10,2 mio. (SMS) / 302.562 (MMS)
2013: 13,6 mio. (SMS) / 331.299 (MMS)
2011: 14,0 mio. (SMS) / – (MMS)

(Datagrundlag: 31/12 kl. 0 til 1/1 kl. 06)

Kilde: Telenor

Mere til historien

Tendensen omkring SMS-beskederne var også fremtrædende juleaften. Her oplevedes der også store dyk i antallet af julehilsner via de små beskeder.

TikTok er på vej med Instagram-konkurrent

Det ventes, at TikTok snart er på vej med deres bud på en billeddelings-app. Navnet er afsløret.

(mere…)
Lader Meta bevidst skadeligt indhold ligge for at tjene penge?

Den danske psykolog Lotte Rubæk vender Metas ekspertgruppe ryggen. Hun frygter ekspertgruppen har givet en legitimitet til Meta.

(mere…)
Snapchat klar med stor ændring: Gem for altid

En stor ændring er på vej. Brugerne vil inden længe få mulighed for, at gemme samtaler for altid.

(mere…)
Der skal kontrol med aldersgrænsen på sociale medier

Regeringen og Medierådet for Børn og Unge mener, at der skal kontrol med børns alder og aldersgrænserne på de sociale medier.

(mere…)
Politiker om nye regler for reklamer målrettet børn: Vi er ikke i mål

Det er ikke længere tilladt at målrette reklamer til børn og unge på digitale platforme ved for eksempel at bruge data om deres likes og netværk.

(mere…)
Universal Music vil fjerne sange fra TikTok

Musik er vigtig for videoerne på TikTok, men det kan snart blive uden artister fra pladeselskabet Universal.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram