Apple patenterer den digitale kuglepen

0

En Apple smartpen er under overvejelse. Apple har fået patent på en digital kuglepen der kan skrive på almindeligt papir.

Patenttegning på en Apple smartpen
Patenttegning på en Apple smartpen

Apple har fået et patent i USA på en enhed, der bedst kan betegnes som en digital kuglepen. Enheden skal kunne skrive på enhver overflade, og efterfølgende kan håndskriften eller tegningerne ses på et digitalt device, som f.eks. en tablet, smartphone eller computer. Det skriver CNBC.com.

Lige før årsskiftet lagde U.S. Patent and Trademark Office (USPTO) nogle koncepttegninger fra Apple ud på nettet, der beskriver en pen med indbygget accelerometer, hukommelse og en mulighed for at kommunikere trådløst med andre enheder.

Det særligt interessante ved patentet er, at enheden indeholder blæk, så brugeren kan se hvad der skrives eller tegnes. Dermed skal man altså ikke nøjes med at tegne på skærmen, men kan bruge ethvert underlag. Med andre ord bliver der mulighed for skrivning i den gammeldags notesblok, mens skriften samtidigt lagres digitalt.

Apple har tidligere fået patent på en stylus-enhed, der kunne bruges på touchskærme, ligesom det kendes fra S Pen der medfølger Samsung Galaxy Note produkterne.

En patentansøgning er ikke det samme som, at en produkt vil komme i butikkerne. I begyndelsen handler det om, at sikre sin idé mod, at blive brug af konkurrerende virksomheder.

Mere til historien

Apple er ikke de eneste der har tænkt tanker om en ”smartpen”. Neo N2 smartpen er et eksempel på dette. Med denne kan notater også digitaliseres. Neo N2 kræver brug af specialpapir der fungerer som en guide for pennen. Også Equil Smartpen 2 er et eksempel på en digital pen.

Video: Neo smartpen N2

http://www.youtube.com/watch?v=CrxnsASswlw

Video: Equil Smartpen 2

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer