Snapdragon 810 chipsæt med LTE Cat. 9

Til næste år kan din telefon hente data med 450 Mbit/s på det kommende Snapdragon 810 chipsæt.

Carrier Aggregation er en af de store features ved 4G LTE Advanced, da man med carrier aggregation kan bundle flere frekvensbånd til ét stort virtuelt frekvensbånd, og derved opnå meget høje up/download datahastigheder.

4G LTE Advanced, netværk, hastighed

Sammenligning af 4G hastighederne (Foto: Scinotions.com)

I Danmark har teleselskabet 3 allerede bundlet 2 x 10 MHz på 1800 og 2600 MHz frekvensbåndene, for at opnå hastigheder på omkring 150 Mbit/s, og TDC og TT-netværket (Telia/Telenor) hopper med på vognen næste år - højest sandsynligt med hastigheder på op til 300 Mbit/s.

Men udviklingen står som bekendt ikke stille. Da Qualcomm lancerede Snapdragon 810 chipsættet var det ellers kun med et categori 6 LTE modem, der understøtter downloadhastigheder på op til 300 Mbit/s.

Chipproducenten Qualcomm tilføjer nu et category 9 LTE modem til selskabets nyeste Snapdragon 810 chipsæt . Det skriver Qualcomm i en pressemeddelelse.

Teleselskaberne ikke klar - endnu

Et category 9 4G LTE modem kan bundle op til tre frekvensområder på hver 20 MHz, hvilket giver mulighed for teoretiske downloadhastigheder op til 450 Mbit/s.

Selskabet forventer, at chipsættet er klar til producenterne tidligt i 2015. Det betyder dog ikke, at man kan købe smartphones med chipsættet lige med det samme. Normalt tager det derefter 9-12 måneder, før chipsættene bliver lanceret i nye smartphones. Vi kommer altså til at vente til andet halvår 2015, før der er produkter på markedet med det nye chipsæt, indeholdende det nye category 9 modem.

Som sædvanligt så er de danske teleselskaber endnu ikke klar til at understøtte featuren, men udviklingen af 4G LTE Advanced netværk går meget hurtigt, og det er slet ikke utænkeligt, at mindst ét dansk teleselskab vil være klar inden 2016 er gået.

Mere til historien

De fulde specifikationer omkring Qualcomms Snapdragon 810 chipsæt kan ses her.

Stjernerne har et fast greb om danskernes streaming

Store begivenheder med danske stjerner er det store trækdyr i ny stigning af danskernes streamingforbrug.

(mere…)
Samsung har solgt langt flere mobiler end Apple

Koreanske Samsung har lagt god afstand til Apple, målt på salgstal.

(mere…)
Qualcomm klar med ny processor til budgettelefoner

Snapdragon 4 Gen 2 er en ny processor fra Qualcomm til budgettelefoner på Android-platformen, som giver bedre ydeevne.

(mere…)
Apple Watch runder kæmpe milepæl

I 2015 kom det første Apple Watch i handlen og havde svært ved at indfri forventningerne. Nu har Apple Watch rundet en kæmpe milepæl.

(mere…)
Hvornår lukker 2G-mobilnettet?

OVERBLIK: Hvad sker der med 2G? Hvornår lukker teleselskaberne for 2G-mobildækningen?

(mere…)
Dårligste smartphone-salg i mere end et årti

Nye tal viser, at smartphonesalget fortsætter med at falde og første kvartal 2023 var det dårligste i mere end et årti.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram