Snapdragon 810 chipsæt med LTE Cat. 9

6

Til næste år kan din telefon hente data med 450 Mbit/s på det kommende Snapdragon 810 chipsæt.

Carrier Aggregation er en af de store features ved 4G LTE Advanced, da man med carrier aggregation kan bundle flere frekvensbånd til ét stort virtuelt frekvensbånd, og derved opnå meget høje up/download datahastigheder.

4G LTE Advanced, netværk, hastighed
Sammenligning af 4G hastighederne (Foto: Scinotions.com)

I Danmark har teleselskabet 3 allerede bundlet 2 x 10 MHz på 1800 og 2600 MHz frekvensbåndene, for at opnå hastigheder på omkring 150 Mbit/s, og TDC og TT-netværket (Telia/Telenor) hopper med på vognen næste år – højest sandsynligt med hastigheder på op til 300 Mbit/s.

Men udviklingen står som bekendt ikke stille. Da Qualcomm lancerede Snapdragon 810 chipsættet var det ellers kun med et categori 6 LTE modem, der understøtter downloadhastigheder på op til 300 Mbit/s.

Chipproducenten Qualcomm tilføjer nu et category 9 LTE modem til selskabets nyeste Snapdragon 810 chipsæt . Det skriver Qualcomm i en pressemeddelelse.

Teleselskaberne ikke klar – endnu

Et category 9 4G LTE modem kan bundle op til tre frekvensområder på hver 20 MHz, hvilket giver mulighed for teoretiske downloadhastigheder op til 450 Mbit/s.

Selskabet forventer, at chipsættet er klar til producenterne tidligt i 2015. Det betyder dog ikke, at man kan købe smartphones med chipsættet lige med det samme. Normalt tager det derefter 9-12 måneder, før chipsættene bliver lanceret i nye smartphones. Vi kommer altså til at vente til andet halvår 2015, før der er produkter på markedet med det nye chipsæt, indeholdende det nye category 9 modem.

Som sædvanligt så er de danske teleselskaber endnu ikke klar til at understøtte featuren, men udviklingen af 4G LTE Advanced netværk går meget hurtigt, og det er slet ikke utænkeligt, at mindst ét dansk teleselskab vil være klar inden 2016 er gået.

Mere til historien

De fulde specifikationer omkring Qualcomms Snapdragon 810 chipsæt kan ses her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer