Smartphonen hjælper nu brandmændene

Et nyt onlinesystem giver brandmænd værdifule informationer på smartphone eller tablet.

I fremtiden vil en del af standardudrustningen til brandmænd være en smartphone eller tablet med internetforbindelse.

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter giver nemlig nu brandvæsnet adgang til oplysninger om bygninger i Danmark via mobiltelefon eller tablet. Tiltaget skal lette brandslukning, der kan redde liv. Det skriver Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter i en pressemeddelelse.

BBR på MereMobil.dks adresse

BBR på MereMobil.dks adresse

Bygnings- og Boligregistret (BBR) rummer oplysninger om alle bygninger i Danmark. Oplysningerne bruges normalt i bolighandel, byggesager, energiberegninger, lånesager, kommunal administration og meget andet, og alle bygnings- og boligejere har ansvar for, at oplysningerne i BBR er korrekte. Disse oplysninger kan nu også bruges ved brandslukning.

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter har derfor lanceret minisite brand.bbr.dk hvor brandmænd i fremtiden på vej til slukningssteder kan finde værdifulde informationer omkring bygningerne. Man indtaster blot adressen, og brandmændene kan se bygningstype, bygningens placering i forhold til andre bygninger og f.eks. tagtype.

– ”Jeg er glad for, at vi nu kan tilbyde en nem BBR-service til brandvæsenet, som i det små kan hjælpe dem til et endnu bedre udgangspunkt for deres vigtige arbejde med at redde liv og værdier. I Danmark har vi meget præcise og gode data, og jeg ser det som en af mine opgaver som minister, at vi gør en aktiv indsats for, at danskerne får glæde af det digitale råstof,” siger Carsten Hansen (S), minister for by, bolig og landdistrikter.

Brandchef Ole Nedahl fra Gladsaxe Brandvæsen har på vegne af Foreningen af Kommunale Brandchefer samarbejdet med BBR om den nye side.

– ”Jo bedre vi kender brandstedet, jo mere effektivt kan vi udføre slukningsarbejdet – for slet ikke at tale om, at vi kan øge sikkerheden for brandmændene. Med ministeriets hjælp får vi en ekstra indgang til vores tablet,” udtaler han i pressemeddelelsen.

Mini sitet kan tilgås på brand.bbr.dk

Mere til historien

Løsningen kører over internettet, og brandmændene skal derfor benytte de civile kommunikationsformer. Det betyder, at brandmændene benytter mobilt bredbånd fra et teleselskab, hvilket desværre også indebærer, at kommunikationen under en krisesituation ikke nødvendigvis fungerer. Under Seest fyrværkeri katastrofen blev flere mobilmaster omkring Kolding forstaden f.eks. beskadiget og nogle helt ødelagt.

Smartphone fra Polestar er måske snart godkendt?

Polestar er kendt for elbiler, men nu er de snart på vej med en mobil.

(mere…)
Den bedste smartphone i 2023

Mobilbranchen har netop kåret den bedste smartphone i 2023. Er du enig?

(mere…)
Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Sociale medier forbydes for mindreårige

Et flertal i en amerikansk delstat har stemt for, at sociale medier skal forbydes for børn under 17 år.

(mere…)
Rekordsalg af high-end smartphones i 2023

Sidste år blev der solgt et rekordhøjt antal smartphones i high-end-kategorien, hvis man skal tro tal fra analysefirma.

(mere…)
Mobilmaster spår om antallet af danskere på Christiansborg Slotsplads

I går fik Danmark en ny regent og mobilmasterne har hjulpet med, at finde antallet af danskere, der var mødt op på Christiansborg Slotsplads.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram