Smartphonen hjælper nu brandmændene

0

Et nyt onlinesystem giver brandmænd værdifule informationer på smartphone eller tablet.

I fremtiden vil en del af standardudrustningen til brandmænd være en smartphone eller tablet med internetforbindelse.

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter giver nemlig nu brandvæsnet adgang til oplysninger om bygninger i Danmark via mobiltelefon eller tablet. Tiltaget skal lette brandslukning, der kan redde liv. Det skriver Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter i en pressemeddelelse.

BBR på MereMobil.dks adresse
BBR på MereMobil.dks adresse

Bygnings- og Boligregistret (BBR) rummer oplysninger om alle bygninger i Danmark. Oplysningerne bruges normalt i bolighandel, byggesager, energiberegninger, lånesager, kommunal administration og meget andet, og alle bygnings- og boligejere har ansvar for, at oplysningerne i BBR er korrekte. Disse oplysninger kan nu også bruges ved brandslukning.

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter har derfor lanceret minisite brand.bbr.dk hvor brandmænd i fremtiden på vej til slukningssteder kan finde værdifulde informationer omkring bygningerne. Man indtaster blot adressen, og brandmændene kan se bygningstype, bygningens placering i forhold til andre bygninger og f.eks. tagtype.

– ”Jeg er glad for, at vi nu kan tilbyde en nem BBR-service til brandvæsenet, som i det små kan hjælpe dem til et endnu bedre udgangspunkt for deres vigtige arbejde med at redde liv og værdier. I Danmark har vi meget præcise og gode data, og jeg ser det som en af mine opgaver som minister, at vi gør en aktiv indsats for, at danskerne får glæde af det digitale råstof,” siger Carsten Hansen (S), minister for by, bolig og landdistrikter.

Brandchef Ole Nedahl fra Gladsaxe Brandvæsen har på vegne af Foreningen af Kommunale Brandchefer samarbejdet med BBR om den nye side.

– ”Jo bedre vi kender brandstedet, jo mere effektivt kan vi udføre slukningsarbejdet – for slet ikke at tale om, at vi kan øge sikkerheden for brandmændene. Med ministeriets hjælp får vi en ekstra indgang til vores tablet,” udtaler han i pressemeddelelsen.

Mini sitet kan tilgås på brand.bbr.dk

Mere til historien

Løsningen kører over internettet, og brandmændene skal derfor benytte de civile kommunikationsformer. Det betyder, at brandmændene benytter mobilt bredbånd fra et teleselskab, hvilket desværre også indebærer, at kommunikationen under en krisesituation ikke nødvendigvis fungerer. Under Seest fyrværkeri katastrofen blev flere mobilmaster omkring Kolding forstaden f.eks. beskadiget og nogle helt ødelagt.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer