Mobilen er nu den primære nyhedskilde

Den primære nyhedskilde for over halvdelen af danskerne er ny mobilen, der nu har slået både TV, radio og avis.

stock-footage-happy-couple-with-smartphone-in-autumn-park

Smartphonen er nu vores primære nyhedskilde.

TV, avis eller radio? Ingen af de ellers etablerede mediekanaler kan være med mere, når det kommer til at være danskernes foretrukne nyhedsmedie.

YouGov slår i en undersøgelse, lavet for Telmore fast, at mere end halvdelen af danskerne nu bruger mobiltelefonen til læsning af nyheder.

For omkring 44 procent gør adgangen til applikationer og websites, mobilen til deres absolutte primære nyhedskilde.

TV kommer ind på andenpladsen med 31 procent. Aviserne tegner sig for 12 procent, mens radio ligger på 8 procent, når det kommer til spørgsmålet om, hvad, der er den primære nyhedskilde. 3 procent har tekst-TV som deres foretrukne kilde til nyheder.

Kigges der på FDIMs opgørelse over trafikken på en række udvalgte danske websites, er mobiltendensen også tydelig. Ekstra Bladet havde i oktober 2014 godt 1,4 millioner besøg fra mobile enheder. Både TV 2 og BT ligger på rundet regnet samme besøgstal.

Tilbage i januar 2014 lå Ekstra Bladet på 1,2 millioner besøg fra mobilen mens TV 2 havde godt 800.000. I forhold til januar, er der nu stort set lige så mange besøg fra telefoner og computere, med en ligge overvægt på desktopbrug. Sandsynligheden taler for, at mobilen inden længe vil være den primære trafikgenerator for de store websites i Danmark.

Mere til historien

Ifølge YouGov-undersøgelsen fra Telemore har 99 procent af danskerne adgang til en mobiltelefon. 57 procent har adgang til at benytte en tablet.

Første kig på Nighthawk RAXE500 - WiFi 6E gaming- og streamingrouter

VIDEO: En kraftig router med WIFi 6E til entusiasterne. Her er mit første kig på Netgear Nighthawk RAXE500.

(mere…)
Smarthome-produkter sælger som varmt brød

KORT NYT: Salget af smarthome-produkter går godt og det vurderes, at 130 millioner hjem har mindst én smart-højttaler nu, det viser en ny rapport fra analysefirma.

(mere…)
Waoo er endnu engang kåret for bedst internet

Waoo sætter rekord igen. Waoo er nemlig for 11. år i træk blevet kåret til "bedste internet" i Loyality Groups årlige undersøgelse Branche Index Internet 2022.

(mere…)
Kan 3 overhale Telenor?

3 har slået Telia, men kan de presse sig foran Telenor? Ja, siger en teleanalytiker.

(mere…)
Smartphone-salget falder over hele verden

Salget af smartphones faldt i årets første kvartal med 11 procent sammenlignet med samme kvartal sidste år.

(mere…)
3 telefoner til under 3.000 kroner

KØBSGUIDE: Hvis dit budget til en ny telefon er begrænset, så tjek disse 3 telefoner til under 3.000 kroner.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram