Mobilen er nu den primære nyhedskilde

Den primære nyhedskilde for over halvdelen af danskerne er ny mobilen, der nu har slået både TV, radio og avis.

stock-footage-happy-couple-with-smartphone-in-autumn-park

Smartphonen er nu vores primære nyhedskilde.

TV, avis eller radio? Ingen af de ellers etablerede mediekanaler kan være med mere, når det kommer til at være danskernes foretrukne nyhedsmedie.

YouGov slår i en undersøgelse, lavet for Telmore fast, at mere end halvdelen af danskerne nu bruger mobiltelefonen til læsning af nyheder.

For omkring 44 procent gør adgangen til applikationer og websites, mobilen til deres absolutte primære nyhedskilde.

TV kommer ind på andenpladsen med 31 procent. Aviserne tegner sig for 12 procent, mens radio ligger på 8 procent, når det kommer til spørgsmålet om, hvad, der er den primære nyhedskilde. 3 procent har tekst-TV som deres foretrukne kilde til nyheder.

Kigges der på FDIMs opgørelse over trafikken på en række udvalgte danske websites, er mobiltendensen også tydelig. Ekstra Bladet havde i oktober 2014 godt 1,4 millioner besøg fra mobile enheder. Både TV 2 og BT ligger på rundet regnet samme besøgstal.

Tilbage i januar 2014 lå Ekstra Bladet på 1,2 millioner besøg fra mobilen mens TV 2 havde godt 800.000. I forhold til januar, er der nu stort set lige så mange besøg fra telefoner og computere, med en ligge overvægt på desktopbrug. Sandsynligheden taler for, at mobilen inden længe vil være den primære trafikgenerator for de store websites i Danmark.

Mere til historien

Ifølge YouGov-undersøgelsen fra Telemore har 99 procent af danskerne adgang til en mobiltelefon. 57 procent har adgang til at benytte en tablet.

Apple flytter gradvist væk fra Kina

Flere iPhone og Apple-produkter skal produceres uden for Kina. Hvad tænker du? Er det godt at rykke techproduktion ud af Kina?

(mere…)
EU vil forlænge levetiden på smartphones

EU er tæt på en lov, der vil øge levetiden på en smartphone til det dobbelte - og kræve hurtigere softwareopdateringer.

(mere…)
Mere end 70 procent af ”1.000 dollars”-mobilerne er en iPhone

Apple sidder på verdensmarkedet af high-end og særligt ultra-highend smartphones. Nu er Apple også førende på det amerikanske marked.

(mere…)
Salget af foldbare telefoner vil vækste markant i 2022

Foldbare smartphones er ikke "folkelige", men salget er stærkt stigende og det ventes at stige yderligere, forudser analysefirma.

(mere…)
5 tips til dig der køber en brugt smartphone

GUIDE: Spring de billigste brugte telefoner over, og bevar din sunde fornuft. Brug disse 5 konkrete råd, når du køber em brugt smartphone.

(mere…)
Er du bange for et angreb mod dine data?

Hvor bekymret er du for at miste data ved et angreb fra IT-kriminelle?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram