Mobilen er nu den primære nyhedskilde

2

Den primære nyhedskilde for over halvdelen af danskerne er ny mobilen, der nu har slået både TV, radio og avis.

stock-footage-happy-couple-with-smartphone-in-autumn-park
Smartphonen er nu vores primære nyhedskilde.

TV, avis eller radio? Ingen af de ellers etablerede mediekanaler kan være med mere, når det kommer til at være danskernes foretrukne nyhedsmedie.

YouGov slår i en undersøgelse, lavet for Telmore fast, at mere end halvdelen af danskerne nu bruger mobiltelefonen til læsning af nyheder.

For omkring 44 procent gør adgangen til applikationer og websites, mobilen til deres absolutte primære nyhedskilde.

TV kommer ind på andenpladsen med 31 procent. Aviserne tegner sig for 12 procent, mens radio ligger på 8 procent, når det kommer til spørgsmålet om, hvad, der er den primære nyhedskilde. 3 procent har tekst-TV som deres foretrukne kilde til nyheder.

Kigges der på FDIMs opgørelse over trafikken på en række udvalgte danske websites, er mobiltendensen også tydelig. Ekstra Bladet havde i oktober 2014 godt 1,4 millioner besøg fra mobile enheder. Både TV 2 og BT ligger på rundet regnet samme besøgstal.

Tilbage i januar 2014 lå Ekstra Bladet på 1,2 millioner besøg fra mobilen mens TV 2 havde godt 800.000. I forhold til januar, er der nu stort set lige så mange besøg fra telefoner og computere, med en ligge overvægt på desktopbrug. Sandsynligheden taler for, at mobilen inden længe vil være den primære trafikgenerator for de store websites i Danmark.

Mere til historien

Ifølge YouGov-undersøgelsen fra Telemore har 99 procent af danskerne adgang til en mobiltelefon. 57 procent har adgang til at benytte en tablet.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer