Finland klar med LTE 450 – langtrækkende 4G

Ukko Mobile dækker nu 99,9 procent af Finlands befolkning med 4G LTE på 450 MHz.

Det er ikke længere en nyhed, at teleselskaber rundt om på kloden opgraderer deres netværk til 4G LTE, men det er alligevel en verdensnyhed at finske Ukko Mobile, nu dækker stort set hele Finland med 4G.

Ukko Mobile har nemlig lanceret verdens første kommercielle 4G LTE netværk på 450 MHz, der også kaldes LTE 450. Det er sket ved, at teleselskabet har opgraderet sit eksisterende CDMA baserede mobilnetværk til 4G LTE. Det skriver Telecoms.com

4G LTE Advanced

4G LTE Advanced

I Danmark benytter teleselskaberne 4G LTE på de langtrækkende 800 MHz frekvenser, samt de relativt kortrækkende 1800 og 2600 MHz frekvenser.

450 MHz frekvensbåndet, som nogle måske mest kender fra det gamle og nu lukkede NMT-mobilnet, rækker utroligt langt sammenlignet med de andre frekvensbånd, og 450 MHz frekvenserne har en god gennemtrængningsevne i skovområder – noget som man virkelig har brug for i søernes (og skovenes) land.

Huawei leverer netværket

Ukko Mobile benytter et netværk leveret af Huawei, som har været den drivende kraft for få kommercialiseret 4G LTE på 450 MHz.

Ukko Mobiles netværk består af 115 mobilmaster spredt over hele Finland, og netværket dækker i følge selskabet 99,9 procent af befolkningen og cirka 340 000 km2, hvilket svarer næsten til alle områder i landet.

Ukko Mobile tilbyder udelukkende mobilt bredbånd, og det er ikke muligt at benytte netværket til tale..

Set i et lidt større persepektiv står en hel række andre lande også i kø for at udnytte 450 MHz til mobilt bredbånd – blandt andet en række lande i Syd og Mellemamerika. Specielt Brasilien er et oplagt marked for LTE 450.

Danmark, Sverige og Norge har allerede afsat 450 MHz frekvensområdet til mobilt bredbånd, og det er ikke utænkeligt, at vi også kommer til at se LTE 450 andre steder i Norden.

Mere til historien

I dag benytter Net1 i Danmark 450 MHz til CDMA baseret mobilt bredbånd, hvor selskabet med omkring 50 mobilmaster dækker næsten hele landet – sammenholdt med f.eks. TT-netværket, der har over 4.000 mobilmaster for at sikre landsdækkende dækning.

Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Mobilmaster spår om antallet af danskere på Christiansborg Slotsplads

I går fik Danmark en ny regent og mobilmasterne har hjulpet med, at finde antallet af danskere, der var mødt op på Christiansborg Slotsplads.

(mere…)
Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Hvad har Huawei gang i?

Huawei har på egen hånd skabt telefoner med et 5G-chipset.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram