Finland klar med LTE 450 – langtrækkende 4G

3

Ukko Mobile dækker nu 99,9 procent af Finlands befolkning med 4G LTE på 450 MHz.

Det er ikke længere en nyhed, at teleselskaber rundt om på kloden opgraderer deres netværk til 4G LTE, men det er alligevel en verdensnyhed at finske Ukko Mobile, nu dækker stort set hele Finland med 4G.

Ukko Mobile har nemlig lanceret verdens første kommercielle 4G LTE netværk på 450 MHz, der også kaldes LTE 450. Det er sket ved, at teleselskabet har opgraderet sit eksisterende CDMA baserede mobilnetværk til 4G LTE. Det skriver Telecoms.com

4G LTE Advanced
4G LTE Advanced

I Danmark benytter teleselskaberne 4G LTE på de langtrækkende 800 MHz frekvenser, samt de relativt kortrækkende 1800 og 2600 MHz frekvenser.

450 MHz frekvensbåndet, som nogle måske mest kender fra det gamle og nu lukkede NMT-mobilnet, rækker utroligt langt sammenlignet med de andre frekvensbånd, og 450 MHz frekvenserne har en god gennemtrængningsevne i skovområder – noget som man virkelig har brug for i søernes (og skovenes) land.

Huawei leverer netværket

Ukko Mobile benytter et netværk leveret af Huawei, som har været den drivende kraft for få kommercialiseret 4G LTE på 450 MHz.

Ukko Mobiles netværk består af 115 mobilmaster spredt over hele Finland, og netværket dækker i følge selskabet 99,9 procent af befolkningen og cirka 340 000 km2, hvilket svarer næsten til alle områder i landet.

Ukko Mobile tilbyder udelukkende mobilt bredbånd, og det er ikke muligt at benytte netværket til tale..

Set i et lidt større persepektiv står en hel række andre lande også i kø for at udnytte 450 MHz til mobilt bredbånd – blandt andet en række lande i Syd og Mellemamerika. Specielt Brasilien er et oplagt marked for LTE 450.

Danmark, Sverige og Norge har allerede afsat 450 MHz frekvensområdet til mobilt bredbånd, og det er ikke utænkeligt, at vi også kommer til at se LTE 450 andre steder i Norden.

Mere til historien

I dag benytter Net1 i Danmark 450 MHz til CDMA baseret mobilt bredbånd, hvor selskabet med omkring 50 mobilmaster dækker næsten hele landet – sammenholdt med f.eks. TT-netværket, der har over 4.000 mobilmaster for at sikre landsdækkende dækning.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer