TDC snart klar med VoLTE

6

Talekald kan snart lade sig gøre over 4G. TDC er som de første på vej med VoLTE.

VoLTE, som er den tekniske betegnelse for taleopkald over 4G, er snart klar til forbrugerne. TDC er, som de første i Danmark, snart klar til at give adgang til teleopkald via selskabets landsdækkende 4G LTE netværk. Det skriver TDC i en pressemeddelelse.

VoLTE, som er en forkortelse for Voice over LTE eller på godt dansk taleopkald på 4G, er en længe ventet feature på teleselskabernes 4G netværk, da VoLTE giver en række helt nye muligheder på de moderne smartphones. Blandt andet bliver selve den tid, det tager at etablere et taleopkald reduceret til næsten ingen tid. Videoopkald, der i sin tid blev et enormt flop på 3G, får et enormt kvalitetsløft, og bliver måske igen noget man vil bruge på de moderne smartphones.

4G LTE
4G LTE

”Allerede på kort sigt åbner VoLTE-teknologien for helt nye mobiloplevelser, som kunderne ikke er vant til i dag. Opkald etableres øjeblikkeligt, og telefonens dataforbindelse vil fx ikke blive påvirket, mens kunden fører en samtale. Den øgede kapacitet giver også nye muligheder for fx at gennemføre mere fleksible videokonferencer end i dag – og med langt flere deltagere,” fortæller TDCs teknologidirektør, Kim Søgård.

– ”TDC forudser et skifte i vores måde at føre mobilsamtaler på. Allerede i nær fremtid bliver det helt naturligt at udveksle fx filer, præsentationer, billeder eller noget fjerde under en samtale eller konference,” siger han og uddyber:

– ”Den almindelige samtale, som vi kender den, vil selvfølgelig ikke forsvinde. Men muligheden for indbyrdes interaktion via nettet eller at skifte mellem telefon, tablet eller computer uden at afbryde samtalen hører ikke til en fjern fremtid. Og med kapaciteten i VoLTE er det svært at se, hvad der skulle begrænse mulighederne.”

Ingen VoLTE uden dækning

Da VoLTE ikke kan køre på hverken 2G eller 3G, så er det nødvendig at hele TDCs dækning bliver med 4G. TDC opgraderer i øjeblikket hele sit landsdækkende mobilnetværk til 4G LTE, der giver mulighed for VoLTE.

– ”Med 4G-dækning til 99,5 pct. af alle danskere, kan TDC tilbyde VoLTE til praktisk talt alle allerede fra den kommercielle lanceringsdato,” forklarer Kim Søgård

TDC forventer at hele selskabets nye 4G netværk vil være klart i hele landet i starten af 2015. Lanceringsdatoen på VoLTE på TDCs netværk er endnu ukendt.

Fakta om VoLTE:

Her og nu:
Prioriteret tale – modsat nuværende app-baserede datasamtaler (VoIP)
Opkald med øjeblikkelig forbindelse
Minimal forsinkelse (~100 ms) giver bedre lyd
HD voice kompatibelt med 3G
Videokald, med start/stop under samtale
Fuld 4G datahastighed under samtale
Konferencekald med mange brugere

På sigt:
Telefonbog med modtagers tilgængelighed, overfør filer, skærmbillede
Chat/gruppechat, videokonference
Et nummer med mulighed for at flytte samtaler mellem enheder
Sammensmeltning med multimedia i hjemmet

Mere til historien

Voice over LTE giver ligesom featuren HD Voice på 3G-nettet en markant bedre lydkvalitet.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer