Ny sårbarhed i iPhone læser dine mails og beskeder

Sikkerhed: En ny alvorlig sårbarhed har ramt iPhone og iPad. ”Masque Attack” sender dine beskeder, mail og opkaldslister til hackeren.

.

Undlad at godkende apps du er i tvivl om

En sikkerhedsbrist i iPhone og iPad gør det muligt, at angribe enhederne via falske apps som brugeren narres til at installere via et link, i eksempelvis en mail eller SMS. Det opsigtsvækkende er, at helt almindelige brugere af Apples produkter, er i farezonen, også selvom enheden ikke er jailbreaket.

Sikkerhedsfirmaet FireEye fremviser i nedenstående video hvordan et link til, hvad brugeren tror er en opdateret til Flappy Bird spillet, kan bringe enheden i problemer.

Linket installerer en sikkerhedskompromitteret version af Gmail, der erstatter den oprindelige på enheden. Efterfølgende bliver mailboksen uploaded til hackerens server. Det er også muligt at få adgang til telefonens SMS-beskeder og de opkald der foretages.

- Dansk opfindelse krypterer mobilsamtalerne

Masque Attack kan desuden kopiere loginsider fra f.eks. bankapplikationer, og den vej igennem lokke brugeren til at indtaste sine loginoplysninger, som efterfølgende kommer i hænderne på hackeren.

Ifølge FireEye rammer denne sårbarhed iOS 7.11, 7.1.2, 8.0 og 8.11 beta. Det skriver Computerworld.dk. Telefoner med jailbreak er i sagens natur også udsatte.

Sikkerhedsfirmaet siger de præinstallerede applikationer ikke kan rammes.

- Danskerne er ligelade med mobilsikkerhed

For at undgå, at blive fanget af sikkerhedsbristen skal man undlade, at installere applikationer som sendes via links – også selvom det ser ud som om, at de kommer fra ens venner. Heller ikke install-vinduer der pludselig umotiveret dukker frem på skærmen, bør man klikke på.

Læs også FireEyes artikel om Masque Attack.

FireEye har tilbage i juli gjort Apple opmærksomhed på problematikken.

- Tip: Min mobil er stjålet, hvad gør jeg?

Video: Se Masque Attack

Mere til historien

I sidste uge blev en anden sårbarhed, WireLurker, omtalt bredt. I begyndelsen var så det ud til, at WireLurker kun ramte telefoner som var blevet jailbreaket, men det er ikke tilfældet. Denne kan også ramme alle telefoner.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram