Sådan skal mobilen kommunikere uden mobilnetværk

0

En ny teknologi-standard i LTE-protokollen gør, at smartphones kan kommunikere uden at gøre brug af teleselskabernes sendemaster.

En ny funktion i LTE-protokollen skal gøre det muligt for smartphones, at kommunikere med hinanden og andre enheder uden at gøre brug af teleselskabernes sendemaster.

Den nye standard kaldes LTE Direct og har en rækkevidde på op til 500 meter, så kommunikationen bliver mere som det kendes fra Walkie-Talkies end at du kan ringe, som du er vant til via mobilnetværket. Med LTE Direct er det kun muligt, at kommunikere med folk i lokalområdet.

LTE Direct er dog ikke godkendt endnu, men det ventes at blive godkendt senere i år. Sker dette vil enheder, som understøtter LTE Direct ramme markedet i 2015. Det skriver Technologyreview.com.

Det er processor-producenten Qualcomm, som har arbejdet med LTE Direct i de seneste syv år og de er altså nu gået sammen med Facebook og Yahoo om den videre udnyttelse af LTE Direct. Det skriver Computerworld.dk.

Planen er, at en enhed med LTE Direct aktiveret kan opdage andre telefoner, som bruger teknologien, eller kommunikere med faste enheder, der kunne være i lufthavne eller banegårde.

Apples iBeacon kan i øvrigt anvendes til mange af de ting, som LTE Direct.

Mere til historien

Ifølge MIT Technology Review siger en talsperson, at LTE Direct vil kunne bruges i Facebook applikationer til at skabe nye former for interaktioner.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer