Sådan skal mobilen kommunikere uden mobilnetværk

En ny teknologi-standard i LTE-protokollen gør, at smartphones kan kommunikere uden at gøre brug af teleselskabernes sendemaster.

En ny funktion i LTE-protokollen skal gøre det muligt for smartphones, at kommunikere med hinanden og andre enheder uden at gøre brug af teleselskabernes sendemaster.

Den nye standard kaldes LTE Direct og har en rækkevidde på op til 500 meter, så kommunikationen bliver mere som det kendes fra Walkie-Talkies end at du kan ringe, som du er vant til via mobilnetværket. Med LTE Direct er det kun muligt, at kommunikere med folk i lokalområdet.

LTE Direct er dog ikke godkendt endnu, men det ventes at blive godkendt senere i år. Sker dette vil enheder, som understøtter LTE Direct ramme markedet i 2015. Det skriver Technologyreview.com.

Det er processor-producenten Qualcomm, som har arbejdet med LTE Direct i de seneste syv år og de er altså nu gået sammen med Facebook og Yahoo om den videre udnyttelse af LTE Direct. Det skriver Computerworld.dk.

Planen er, at en enhed med LTE Direct aktiveret kan opdage andre telefoner, som bruger teknologien, eller kommunikere med faste enheder, der kunne være i lufthavne eller banegårde.

Apples iBeacon kan i øvrigt anvendes til mange af de ting, som LTE Direct.

Mere til historien

Ifølge MIT Technology Review siger en talsperson, at LTE Direct vil kunne bruges i Facebook applikationer til at skabe nye former for interaktioner.

96 års radiohistorie er slukket

Efter 96 år lytter vi ikke længere til AM på langbølge, men til FM, DAB- og internetradio.

(mere…)
I disse dage …: iMac fylder 25 år

TILLYKKE! iMac fylder 25 år: Fra gennemsigtig æg til farverig fladskærm

(mere…)
iPhone fylder 15 år – disse features havde den ikke

Apples første iPhone kom for 15 år siden. Mange af mest kendte iPhone-features, fandtes ikke på den originale model. Læs her hvor lidt smart den første iPhone var.

(mere…)
En æra i mobilhistorien slutter – Blackberry lukker

Tirsdag den 4. januar er dagen, hvor der ikke længere er garanti for, at en række ældre telefoner ikke længere vil kunne gennemføre opkald, sende SMS m.m.

(mere…)
Første SMS solgt på auktion for over 100.000 euro

Verdens første SMS-besked er blevet solgt på en auktion til knapt 800.000 danske kroner.

(mere…)
Slut efter 82 år: Frøken Klokken lægger på

#EP102: Med udgangen af november kan man ikke længere få læst klokken op i telefonen. Lyt til historien om Frøken Klokken.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram