200.000 Snapchat billeder er lækket på nettet

Billeder og videoer fra Snapchat er lækket. Snapchat afviser at materialet stammer fra deres servere.

Snapchat billeder lækket

Snapchat

Mindst 200.000 billeder fra Snapchat florerer lige nu på nettet. Business Insider skriver, at 13 gigabyte datamateriale, inklusive intime billeder og videoer, er kommet i omløb. En del af materialet skulle stamme fra danske brugere.

Brugere af debatforummet 4chan.org har efterfølgende hentet materialet og lavet en søgbar database, hvor der kan søges efter billeder fra bestemte brugernavne.

Lækken stammer angiveligt ikke direkte fra Snapchats egne servere.

– ”Vi kan bekræfte, at Snapchat serverne aldrig har været hacket og vi er ikke kilde til disse læks,” lyder det i et statement til Business Insider fra Snapchat.

De mange fotos stammer angiveligt fra falske tredjeparts Snapchat applikationer som Snapsave, der er populær på Android. Overfor Engdaget afviser udvikleren Georgie Casey, at applikationen har skylden.

En anonym person har kontaktet Business Insider og fortalt, at lækket angiveligt skulle stamme fra Snapsave.com, som er en webbaseret tjeneste, der giver brugerne mulighed for at sende og modtage snaps og gemme dem online. Brugerne har ikke vidst, at materiale blev indsamlet og gemt af websiten. Snapsave linker nu til en dansk webshop, der sælger forskelligt tv-udstyr.

Konceptet i Snatchat er, at billeder og videoer kun er tilgængelige i få sekunder.

Fra Snapchat lyder det fra officiel side, at tjenesten gør meget ud af, at få fjernet falske applikationer fra de forskellige app stores.

5 millioner Gmail-konto er hacket

Lækket bekræftes af det danske sikkerhedsfirma CSIS.

– ”Jeg kan bekræfte, at jeg sidder med en mappe på 2,5 gigabyte, som jeg lige har downloadet. Den indeholder 200.000 billeder og flere tusinde videoer. Nogle af dem er af hård pornografisk karakter, og flere af billeder er af mindreårige personer,” siger it-eksperten Peter Kruse fra CSIS til Ritzau.

Halvdelen af Snapchats brugere er angiveligt mellem 13 og 17 år.

Danskerne er ligeglade med mobilsikkerhed

Mere til historien

På MereMobil.dk har vi flere gange advaret mod, at anvende applikationer, som ikke stammer direkte fra den officielle app-udvikler. F.eks. alternative Facebook, Snapchat eller Instagram apps.

Læs også:
Windows Phone Store er fyldt med falske apps

Australien forbyder sociale medier for unge

Australien går forrest i kampen mod sociale mediers påvirkning af unge og har indført et forbud for unge under 16 år mod brug.

(mere…)
TikTok blokerer skønhedsfiltre for teenagere

TikTok vil indføre aldersbegrænsninger på visse skønhedsfiltre. Dette gøres for at beskytte de unge brugere. 

(mere…)
Bluesky på kant med EU-regler

Det sociale medie Bluesky fortsætter sin himmelflugt, både med medlemmer og mod skrappere EU-regler.

(mere…)
Lenovo giver computere ekstra sikkerhed

Brugerne beskyttes bedre ved dette system, mener Lenovo.

(mere…)
Messenger får HD-video og AI-nyheder

Facebook Messenger får endelig HD-videoopkald til brugerne og kommer med små AI-nyheder.

(mere…)
Over 200 virksomheder understøtter nu passkeys

KORT NYT: Ifølge tal fra 1Password understøttes passkeys nu af over 200 virksomheder.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram