Windows Phone Store og Windows Store er fyldt med falske apps

Falske apps der udgiver sig for, at være noget de ikke er, flyder rundt i Windows Store og Windows Phone Store.

Windows-phone-store-scam

Windows Phone Store har en lang række falske applikationer.

Helt generelt bliver app stores på computere, tablets og telefoner betegnet som sikre steder at hente apps, fordi de til en vis grad, er omfattet af kontrol fra platformens side. F.eks. fra Microsoft, Google eller Apple.

Men tilsyneladende lader Microsoft alt for meget skrammel slippe igennem til Windows Store på Windows computere og Windows Phone Store, når det drejer sig om smartphones.

På MereMobil.dk har vi flere gange påpeget problemet i forbindelse med tests af produkter baseret på Windows Phone.

En søgning på ”Facebook” udløser en række falske Facebook applikationer. Også ”Adobe InDesign CS6”, ”Adobe Studio” og mange andre apps lukrerer på kendte varemærker. Brugere som ikke er tekniske anlagte kan ikke gennemskue hvad der er falsk og ægte.

Et globalt problem

Nu skriver Howtogeek.com også om problemet. En søgning på VLC i Windows Store giver en række resultater, som intet har med den rigtige VLC-spp at gøre, men de benytter VLC’s logo. Nogle af de falske VLC-apps koster også penge, hvilket også gør sig gældende i Windows Phone Store.

På Windows Phone kan du få lov at betale 6 kroner for ”iTunes” mens “iTunes Player App”, endda med Apples iTunes-logo, også kan hentes mod betaling. Fælles for programmerne er, at de intet har med Apple at gøre, men blot er lagt i storen for at udnytte et kendt varemærke og skaffe downloads til udvikleren bag.

Howtogeek.com har blandt andet også fundet følgende falske apps: Adobe Flash Player, Firefox, IMDB, Candy Crush Saga, WhatsApp, Spotity, Minecraft og mange andre. Fælles for disse er, at de koster penge.

Også Google Chrome browseren er udsat for ”piratudviklere”. Det samme gør sig gældende for Google+. Google har officielt kun én app tilgængelig på Windows Phone, nemlig en søgegenvej.

Vil Microsoft have mængde fremfor kvalitet?

Microsoft skriver de installerer og tester alle applikationer inden de kommer online. I sagens natur må det betegnes som underligt, hvis dette virkelig er tilfældet, da enhver professionel app-tester sagtens kan gennemskue falske produkter.

Tidligere har Microsoft haft en kampagne hvor udviklere kunne få 100 dollars for hver app de lagde i Windows Phone Store. Hver udvikler kunne få op til 2000 dollars i alt.

Efter sommeren 2014 rundede Windows Phone Store 300.000 apps. Den tidligere udviklerkampagne ”Keep The Cash” kan trække tankerne i retning af, at Microsoft blot vil have mange applikationer, på bekostning af kvaliteten.

Krænkelser af varemærker

Krænkelser af kendte varemærker er åbenlys. Spørgsmålet er naturligvis hvad Microsoft ville sige til, hvis andre udnyttede deres varemærker og logoer.

I Google Play Store og App Store i iOS-produkterne foregår der også varemærkekrænkelser, blot ikke i nært så stort omfang som tilfældet er i Windows Store og Windows Phone Store.

Vi har i forbindelse med denne artikel, rettet henvendelse til Microsoft, for at få deres officielle holdning til de falske applikationer, som de jf. deres egen beskrivelse, selv har godkendt. Når vi har svaret fra Microsoft skriver vi det på MereMobil.dk.

Mere til historien

Microsoft satte stikket i til Windows Phone Store den 21. oktober 2010. Windows Store åbnede i februar 2012.

Gmail og YouTube brugere skal være opmærksomme

Selvom du har sikret din konto til Gmail og YouTube, så er det ikke nødvendigvis nok.

(mere…)
Temu-appen er populær – men køb ikke dette

Forbrugerrådet Tænk er klar med en advarsel mod varer, som du skal gå udenom på den populære shopping-app Temu.

(mere…)
Denne app oplader kun elbilen når strømmen er billigst

Din elbil ’tankes’ kun når der er billig strøm. Angiveligt kan op til 30 procent af udgiften til strøm spares.

(mere…)
Fartkontrol-apps overvåger dig konstant

Saphe og Drive One kan tracke din adfærd døgnet rundt. Det samme gør Rejsekort-appen. Det kan være et problem, siger Datatilsynet.

(mere…)
Salget af Xbox-konsoller er i frit fald

Xbox-konsoller kan måske forsvinde helt ud af markedet. Sådan lyder meldingen fra spil-analytiker.

(mere…)
Hold øje med strømpriserne – og spar penge

Selvom strømpriserne netop nu ikke er skyhøje, så er der stadig penge at spare ved at holde øje med priserne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram