200.000 Snapchat billeder er lækket på nettet
Billeder og videoer fra Snapchat er lækket. Snapchat afviser at materialet stammer fra deres servere.
Mindst 200.000 billeder fra Snapchat florerer lige nu på nettet. Business Insider skriver, at 13 gigabyte datamateriale, inklusive intime billeder og videoer, er kommet i omløb. En del af materialet skulle stamme fra danske brugere.
Brugere af debatforummet 4chan.org har efterfølgende hentet materialet og lavet en søgbar database, hvor der kan søges efter billeder fra bestemte brugernavne.
Lækken stammer angiveligt ikke direkte fra Snapchats egne servere.
– ”Vi kan bekræfte, at Snapchat serverne aldrig har været hacket og vi er ikke kilde til disse læks,” lyder det i et statement til Business Insider fra Snapchat.
De mange fotos stammer angiveligt fra falske tredjeparts Snapchat applikationer som Snapsave, der er populær på Android. Overfor Engdaget afviser udvikleren Georgie Casey, at applikationen har skylden.
En anonym person har kontaktet Business Insider og fortalt, at lækket angiveligt skulle stamme fra Snapsave.com, som er en webbaseret tjeneste, der giver brugerne mulighed for at sende og modtage snaps og gemme dem online. Brugerne har ikke vidst, at materiale blev indsamlet og gemt af websiten. Snapsave linker nu til en dansk webshop, der sælger forskelligt tv-udstyr.
Konceptet i Snatchat er, at billeder og videoer kun er tilgængelige i få sekunder.
Fra Snapchat lyder det fra officiel side, at tjenesten gør meget ud af, at få fjernet falske applikationer fra de forskellige app stores.
– 5 millioner Gmail-konto er hacket
Lækket bekræftes af det danske sikkerhedsfirma CSIS.
– ”Jeg kan bekræfte, at jeg sidder med en mappe på 2,5 gigabyte, som jeg lige har downloadet. Den indeholder 200.000 billeder og flere tusinde videoer. Nogle af dem er af hård pornografisk karakter, og flere af billeder er af mindreårige personer,” siger it-eksperten Peter Kruse fra CSIS til Ritzau.
Halvdelen af Snapchats brugere er angiveligt mellem 13 og 17 år.
– Danskerne er ligeglade med mobilsikkerhed
Mere til historien
På MereMobil.dk har vi flere gange advaret mod, at anvende applikationer, som ikke stammer direkte fra den officielle app-udvikler. F.eks. alternative Facebook, Snapchat eller Instagram apps.
Læs også:
– Windows Phone Store er fyldt med falske apps