Telia-kunder ramt af fup-SMS’er

3

Der advares endnu engang mod fup-sms’er. Denne gang er det Telia-kunder, som er ramt og skal være særligt opmærksomme.

 

Screenshot af SMS til Telia-kunder (Kilde: Dr.dk.)
Screenshot af SMS til Telia-kunder (Kilde: Dr.dk.)

– ”Hej ring til mig hurtigst muligt 006703343139”.

Sådan lyder en fup-sms, som en række Telia-kunder har modtaget i dag. Beskeden er afsendt fra blandt andet telefonnummeret +6703343139 og kan altså være en dyr fornøjelse at ringe tilbage til, advarer Telia.

Ovenstående nummer, som er afsender på en række af SMS-beskederne, stammer fra Østtimor. Og opkald til nummeret takseres til 16 kroner og 38 øre i minutter. Det skriver Dr.dk.

– “Vi advarer jo de steder, vi kan. Vi kan gøre meget, men folk er nødt til at udvise bare en lille smule sund fornuft selv. Generelt bør man være opmærksom på det, fordi der er så meget fup derude,” siger kommunikationsdirektør Mette Honoré fra Telia.

 – FUP- SMS’er: Sådan beskytter du dig

Mette Honoré oplyser også, at kundeservicen hos Telia i dag har modtaget en del henvendelser vedrørende de underlige SMS-besekder.

Telia opfordrer kunderne til, at henvende sig til selskabet, hvis de modtager sms’er fra udenlandske numre, de ikke kender, så selskabet kan blokere numrene.

Telia oplyser at selskabet blokerede de oplyste numrene klokken 13.40.

Mere til historien

For en måneds tid siden var det TDC-kunder, som var ramt af disse fup-sms’er og Mette Honoré fra Telia forklarer også, at svindlerne ofte benytter sig af såkaldte nummerserier, hvor SMS’erne sendes ud til alle danske numre, som starter med samme cifre. Denne gang skulle det ifølge DR Nyhederne være gået ud over numre, som starter med 26 12.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer