Teknologien får de ældre til at føle sig yngre

0

Mobiltelefoner, tablets og andre former for teknologi får ældre til at føle sig yngre – særligt i forhold til jævnaldrende der ikke har taget teknologien til sig. Det viser en ny undersøgelse.

Når den ældre del af befolkningen begynder at bruge teknologi i deres hverdag, så kan det give dem en forhøjet livskvalitet og få dem til at føle sig yngre end deres jævnaldrene. Dette kan give en kløft mellem de ældre der benytter teknologien og de der endnu ikke har taget springet. Det er en af hovedkonklusionerne i en rapport, der er lavet af Ericsson ConsumerLab.

Rapporten fortæller også, at de ældre primært begynder at benytte de forskellige tekniske enheder, der findes i informations- og kommunikationsteknologien, for at holde kontakten med børn og børnebørn.

Det er særligt tablets, som er blevet et hit hos de ældre og de bruger dem blandt andet til videoopkald, hvilket kan være for at se børn og børnebørn – særligt hvis de bor langt væk fra hinanden.

Danske Bank lancerer ældrevenlig netbank

Dog viser rapporten også, at SMS-beskederne bruges til at kommunikere med børn og børnebørn. Dette mindsker også brugen af traditionel telefoni og email.

Ericsson skriver i en pressemeddelelse, at vi nu har med den første generation af ældre at gøre, der i en relativ høj alder er begyndt at bruge de moderne kommunikationsteknologier. Og de der har taget den til sig har et rigere liv, er bedre informerede, føler sig yngre og i bedre kontakt med hvad der sker i samfundet.

Resultaterne fra rapporten “Connecting the Senior Generation” kan læses her.

Mere til historien

Der er efterhånden også mange ældre, som ikke vil “nøjes” med en ældrevenlig smartphone/mobiltelefon før de i hvert fald er rimelig godt oppe i årene. Disse er dog også udviklet gevaldigt de senere år.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer