Sociale medier kan påvirke din livskvalitet negativt

0

Er du flittig bruger af Facebook, Twitter eller et andet socialt medie, så kan det have en negativ påvirkning på din livskvalitet. Det konkluderer to forskere ud fra en stor italiensk undersøgelse.

Facebook
Facebook

To forskere fra henholdsvis Italien og Luxemburg konkluderer ud fra en ny stor undersøgelse, som er foretaget af den italienske befolkning, at flittige brugere af sociale medier, som Facebook, Twitter og deslige, stoler mindre på andre mennesker og har en lavere livskvalitet. Det skriver universitet Massachusetts Institute of Technology (MIT), der ligger i USA, i deres videnskabelige magasin.

Ifølge det videnskabelige magasin er det første gang, at man udarbejder en videnskabelig undersøgelse med så stor en mængde deltagere om dette emne. Det skriver MetroXpress.dk.

Deltagerne i undersøgelsen skulle blandt andet selv vurderer deres livskvalitet på en skala fra 1-10, samt hvordan de brugte sociale medier og internettet. Og resultatet viste altså, at der er en stor sammenhæng mellem folks livskvalitet og deres brug af de sociale medier.

Forskerne har også konkluderet, at folks tillid til andre mennesker afhægnger af deres daglige fysiske interaktion med andre mennesker. Og da kommunikation via sociale medier foregår med en skærm, som mellemmand, påvirkes tilliden til andre altså negativt.

De sociale medier er også et sted, hvor der foregår diskriminering og had overfor andre, hvilket også spiller en stor rolle. Modereres sider som Facebook, vil denne tendens kunne modarbejdes. Men alt sammen fører altså til, at livskvaliteten daler, hvis man skal tro de to forskere.

Mere til historien

De to forskere Fabio Sabatini fra Sapienza University i Rom og Francesco Sarracino fra STATEC i Luxembourg har studeret en undersøgelse fra 2010/2011, hvor 50.000 italienere deltog.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer