Sociale medier kan påvirke din livskvalitet negativt

Er du flittig bruger af Facebook, Twitter eller et andet socialt medie, så kan det have en negativ påvirkning på din livskvalitet. Det konkluderer to forskere ud fra en stor italiensk undersøgelse.

Facebook

Facebook

To forskere fra henholdsvis Italien og Luxemburg konkluderer ud fra en ny stor undersøgelse, som er foretaget af den italienske befolkning, at flittige brugere af sociale medier, som Facebook, Twitter og deslige, stoler mindre på andre mennesker og har en lavere livskvalitet. Det skriver universitet Massachusetts Institute of Technology (MIT), der ligger i USA, i deres videnskabelige magasin.

Ifølge det videnskabelige magasin er det første gang, at man udarbejder en videnskabelig undersøgelse med så stor en mængde deltagere om dette emne. Det skriver MetroXpress.dk.

Deltagerne i undersøgelsen skulle blandt andet selv vurderer deres livskvalitet på en skala fra 1-10, samt hvordan de brugte sociale medier og internettet. Og resultatet viste altså, at der er en stor sammenhæng mellem folks livskvalitet og deres brug af de sociale medier.

Forskerne har også konkluderet, at folks tillid til andre mennesker afhægnger af deres daglige fysiske interaktion med andre mennesker. Og da kommunikation via sociale medier foregår med en skærm, som mellemmand, påvirkes tilliden til andre altså negativt.

De sociale medier er også et sted, hvor der foregår diskriminering og had overfor andre, hvilket også spiller en stor rolle. Modereres sider som Facebook, vil denne tendens kunne modarbejdes. Men alt sammen fører altså til, at livskvaliteten daler, hvis man skal tro de to forskere.

Mere til historien

De to forskere Fabio Sabatini fra Sapienza University i Rom og Francesco Sarracino fra STATEC i Luxembourg har studeret en undersøgelse fra 2010/2011, hvor 50.000 italienere deltog.

Opråb til Meta: Stop svindlen

Meta mener det er vanskeligt, at stoppe svindleres annoncer. Kunstig intelligens er sat på opgaven, men fejler.

(mere…)
Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Facebook lockout og lidt om Galaxy S24+

Mød Henrik, der blev hacket og smidt ud af Facebook. Hør, hvordan han genvandt kontrollen og adgangen til Facebook.

(mere…)
Medie: Facebook er i frit fald

Danskernes brug af sociale medier - især Facebook - falder. Netflix er også på retur, mens stort set ingen danskere streamer Pluto TV.

(mere…)
Rekordsalg af high-end smartphones i 2023

Sidste år blev der solgt et rekordhøjt antal smartphones i high-end-kategorien, hvis man skal tro tal fra analysefirma.

(mere…)
Danskerne vilde med live-streaming

DR's årlige rapport om medieudviklingen er på vej og viser, at danskerne er vilde med at streame live.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram