Microsoft køber Minecraft for 2,5 mia. dollars

1

Det populære spil får nu ejer. Microsoft køber Minecraft. Salgsprisen blev 2,5 milliarder dollars. Markus ‘Notch’ kan ikke klare det mere, lyder begrundelsen for salget.

Microsoft-minecraft
Microsoft køber Minecraft.

Den svenske programmør Markus ”Notch” Persson har grund til at smile hele vejen til banken. Hans firma Mojang AB bliver nu en del af Microsoft.

Det ligger nu fast, Microsoft køber Minecraft og firmaet bag, Mojang AB. Salgsprisen er 2,5 milliarder dollars – hvilket svarer til omkring 14,4 milliarder danske kroner.

Minecraft rundede i juni 2014 54 millioner solgte kopier på tværs af alle platforme.

I et officielt statement fra Mojang AB lyder det:

– ”Markus Persson ønsker ikke at have ansvaret for et selskab, som har en så stor global betydning, som tilfældet er med Minecraft. Over de seneste par år har Markus forsøgt at arbejde på andre mindre projekter, men presset fra Minecraft er blevet for meget for ham. Eneste mulighed var at sælge Mojang”.

Markus Persson er i år fyldt 35 år. På sin blog skriver Markus, at han forlader Mojang når salget er gennemført. Fremover vil han fokusere på mindre projekter.

– ”Minecraft er mere end et spil. Det er en worldwide platform som er drevet af et livligt fælleskab som vi interesserer os for,” lyder det fra Satya Nadella, Microsofts topchef. Overtagelsen af Mojang AB er Nadellas første store opkøb siden han tiltrådte som CEO i Microsoft den 4. februar 2014.

Minecraft er tilgængelig på alle platforme inklusive Android og iOS, og ifølge Microsoft er der ikke planer om at ændre på dette. Microsoft har via Xbox Wire udsendt en nyhed om overtagelsen.

Mere til historien

Minecraft vandt i 2012 udmærkelsen Golden Joystick Award i kategorien Best Downloadable Game.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer