Kommuner fyrer TDC pga. dårlig mobildækning

0

Seks jyske kommuner har fået nok af dårlig mobildækning hos TDC og derfor skiftet teleselskab.

Herning, Struer, Lemvig, Holstebro, Ringkøbing-Skjern og Skive kommune har skiftet teleselskabet TDC ud med Telenor, da de har oplevet alt for dårlig mobildækning. Derfor håber de den nye aftale også kommer borgerne til gavn. Det skriver Business.dk.

De seks kommuner har i fællesskab stillet et krav om, at mindst 98,5 procent af alle bebyggede matrikler i deres kommuner skal have mobildækning på tale og data på 3G- eller 4G-nettet.

– “Mobilhuller og dårlig dækning er en del af hverdagen for alt for mange borgere og virksomheder. Det er også en del af den kommunale dagligdag. Mange kommunale medarbejdere har dårlig mobildækning, når de løser opgaver i borgernes hjem, hos virksomheder eller på farten. Det ændrer sig nu,” konstaterer de seks kommuner i en fælles pressemeddelelse.

Aftalen med Telenor sikrer dem foruden bedre dækning også besparelser.

– “Telenor leverer en markant bedre dækning end den eksisterende, og kommunerne kan samtidig glæde sig til en besparelse på mellem 57 og 66 procent i forhold til de nuværende udgifter,” forlyder det.

Kommunerne forventer også, at både borgere og virksomheder får en bedre mobildækning, dette kan også give bedre kommunal service, da mange kommunale-medarbejdere i dag ikke kan tale i telefon eller hente data når de er på besøg hos borgere eller virksomheder.

De seks jyske kommuner har valgt at gå selv og stå uden for kommunernes fælles udbud via Statens og Kommunernes Indkøb (SKI), der ellers forhandler fællesaftaler hjem.

Og den nye aftale for de seks kommuner omfatter også fastnettelefoni og indkøb af mobiltelefoner.

Aarhus Kommune har også netop indgået en 3 årig aftale med Telenor.

Mere til historien

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) var i samråd i Folketingets landdistriktudvalg i går (tirsdag) om den dårlige mobildækning. Han lovede, at det ved årsskiftet ville være muligt, at gå ned på den præcise adresse og se hvilket teleselskab, som har den bedste dækning og man ud fra det kan vælge den rette udbyder. Henrik Sass Larsen vil også drøfte med teleselskaber om privatpersoner vil kunne få opsat signalforstærkere, for at sikre bedre indendørs mobildækning, hvis der er problemer.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer