IDC: Comeback af PC-salget

Mens salget af tablets stagnerer så ser det atter mere positivt ud for PC-salget, det viser nye tal fra IDC.

Mange analytikere har længe spået, at folk ville stoppe med at købe de traditionelle bærbare PC’ere og i stedet vælge en tablet. Men nye tal fra analysefirmaet IDC viser, at salget af PC’ere ikke vil falde så meget, som først antaget, og det på nogle nye markeder vil vokse med op mod 5,6 procent i 2014 – hvilket vil være den største vækst siden 2010. Det skriver Mobilen.no.

Kigger vi på verdensplan vil PC-salget falde med 3,7 procent, men det har tidligere været anslået det ville falde med 6 procent.

IDC har også fornylig nedjusteret deres forventninger til tablet-salget i 2014 fra 260,9 til 233,1 millioner enheder.

– ”Når vi ser på det globale billede, ses det tabletmarkedet vækster langsommere end forventet,” lyder det i en pressemeddelelse fra Jean Philippe Bouchard, IDC. Han understreger desuden, at der er stor forskel markederne imellem. Modne markeder, som Nord Amerika og Vest Europa, vil opleve nulvækst i 2014, mens andre markeder i verden samlet set vil vokse med omkring 12 procent.

Ifølge tallene fra IDC er der solgt 315,1 millioner PC’ere (bærbare og stationære) i 2013 og IDC spår, at salget for 2014 vil ende på 303,5 millioner enheder. Og på de ”modne markeder”, anslår IDC at PC-salget vil stige fra 133,3 millioner solgte enheder i 2013 til 140,7 millioner enheder i år.

Mere til historien

Tal fra den norske Finansavisen viser, at der blev solgt 582.000 PC’er i første halvår af 2014, hvilket sammenlignet med samme periode sidste år er en vækst på 13 procent. Omkring 10 procent af de solgte PC’er var stationære, mens de resterende 90 procent er bærbare PC’ere. Mens der blev solgt 330.000 tablets første halvår, hvor 61 procent af disse var Apples iPad – og Samsungs kom ind på anden pladsen med en markedsandel på 13 procent. Sidste år var Apples markedsandel på tabletmarkedet 70 procent.

Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Analyse: Afskibningen af elbiler stiger – igen

Afskibningen af eldrevne køretøjer vil i 2024 være steget med cirka 60 procent på to år.

(mere…)
Forventning: Black Friday vil vare en måned

Som forbruger går du ind i et skal-skal ikke-halvår, hvor din yndlings webshop risikerer at lukke, vurderer ekspert.

(mere…)
Apple iPhone Xr blev den mest solgte telefon i 2019

Ifølge analysefirmaet Omdia, så blev iPhone Xr den mest solgte smartphone på verdensplan i 2019. Se hele top-10-listen her.

(mere…)
15 procent af de solgte smartphones i 2020 vil være 5G-telefoner

KORT NYT: Ifølge de seneste forudsigelser fra analysefirmaet Strategy Analytics, så vil 5G telefoner være en stod del af salget på verdensplan i år. Måske op til 15 procent.

(mere…)
Salget af smarthøjtalere vil eksplodere

Den amerikanske tech-trio, Amazon, Google og Apple, skal ikke forvente at få det store at sige, når kineserne tager de stemmestyrede smarthøjtalere til sig.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram