IDC: Comeback af PC-salget

0

Mens salget af tablets stagnerer så ser det atter mere positivt ud for PC-salget, det viser nye tal fra IDC.

Mange analytikere har længe spået, at folk ville stoppe med at købe de traditionelle bærbare PC’ere og i stedet vælge en tablet. Men nye tal fra analysefirmaet IDC viser, at salget af PC’ere ikke vil falde så meget, som først antaget, og det på nogle nye markeder vil vokse med op mod 5,6 procent i 2014 – hvilket vil være den største vækst siden 2010. Det skriver Mobilen.no.

Kigger vi på verdensplan vil PC-salget falde med 3,7 procent, men det har tidligere været anslået det ville falde med 6 procent.

IDC har også fornylig nedjusteret deres forventninger til tablet-salget i 2014 fra 260,9 til 233,1 millioner enheder.

– ”Når vi ser på det globale billede, ses det tabletmarkedet vækster langsommere end forventet,” lyder det i en pressemeddelelse fra Jean Philippe Bouchard, IDC. Han understreger desuden, at der er stor forskel markederne imellem. Modne markeder, som Nord Amerika og Vest Europa, vil opleve nulvækst i 2014, mens andre markeder i verden samlet set vil vokse med omkring 12 procent.

Ifølge tallene fra IDC er der solgt 315,1 millioner PC’ere (bærbare og stationære) i 2013 og IDC spår, at salget for 2014 vil ende på 303,5 millioner enheder. Og på de ”modne markeder”, anslår IDC at PC-salget vil stige fra 133,3 millioner solgte enheder i 2013 til 140,7 millioner enheder i år.

Mere til historien

Tal fra den norske Finansavisen viser, at der blev solgt 582.000 PC’er i første halvår af 2014, hvilket sammenlignet med samme periode sidste år er en vækst på 13 procent. Omkring 10 procent af de solgte PC’er var stationære, mens de resterende 90 procent er bærbare PC’ere. Mens der blev solgt 330.000 tablets første halvår, hvor 61 procent af disse var Apples iPad – og Samsungs kom ind på anden pladsen med en markedsandel på 13 procent. Sidste år var Apples markedsandel på tabletmarkedet 70 procent.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer