Farvel til Windows Live Messenger til oktober

0

Den populære chattjeneste Windows Live Messenger, tidligere MSN Messenger, som havde sin storhedstid i starten af 2000-tallet, lukker ned den 31. oktober efter 15 års tro tjeneste.

Windows Live Messenger
Windows Live Messenger

Windows Live Messenger, chattjenesten der tidligere var kendt som MSN Messenger, siger farvel og lægges i den digitale grav af Microsoft, som står bag tjenesten.

Da MSN Messenger blev skabt tilbage i 1999 var der ikke mange andre chattjenester at vælge imellem, en af de største konkurrenter dengang var chattjenesten ICQ. I dag er antallet af udbydere på markedet vokset markant – og særligt Skype og Facebook Messenger benyttes i stor stil.

Fra starten af var det kun muligt, at skrive tekstbeskeder til hinanden, senere blev det også muligt med stemmeopkald, gruppebeskeder, smileys og meget andet. I 2005 skiftede MSN Messenger navn til Windows Live Messenger.

Og i 2009 havde Windows Live Messenger omkring 330 millioner brugere. Det skriver BBC.com.

De brugere, som fortsat aktivt benytter tjenesten bliver flyttet til Skype når tjenesten lukker helt.

Microsoft har købte Skype sidste år og begyndte derefter, at udfase Windows Live Messenger tjenesten, men den 31. oktober 2014 er det altså helt slut, ifølge vg.no.

Mere til historien

Chattjenesten Skype er udviklet af blandt andet danske Janus Friis.

 

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer