Danske kvinder elsker IKKE at tale i telefon

2

De fleste tror, at kvinder per definition elsker at tale i telefon, mens mænd oftere skriver en hurtigere SMS eller mail. Men en ny undersøgelse viser, at det særligt er kvinderne, der lader telefonen ligge.

HTC One
HTC One med på café

Er du en af dem, som tror kvinder per definition elsker at sludre i telefonen, så kan du godt tro om igen. Det viser en ny undersøgelse, som er foretaget af YouGov for MetroXpress.

Ifølge undersøgelsen fravælger seks ud af ti danske kvinder i nogen eller høj grad telefonsamtaler til fordel for SMS’er eller en besked på Facebook. Dette gælder derimod kun for 45 procent af mændene.

– “Jeg har en klar opfattelse af, at kvinder er bedre end mænd til sms og chat. Vi har tidligere snakket meget om, at kvinder taler meget i telefon, men vi ser, at kvinder har mange korte og flygtige samtaler med deres veninder i løbet af en dag om alt muligt,” fortæller Jacob Mouritzen, som er leder af Mindshares social media-afdeling. Han mener desuden, at mænd i højere grad ringer sammen for at få svar på noget helt konkret.

Jacob Mouritzen peger også på, at mulighederne for at sende de såkaldte emojis og stickers på eksempelvis Facebook-messenger passer til mange kvinders måde at kommunikere på. De såkaldte stickers kan gøre det nemmere at udtrykke følelser, hvilket mange mænd ikke er så glade for.

Undersøgelsen viser også, at det især er de unge mellem 18 og 29 år, som lader telefonrøret ligge.

Den visuelle kommunikation med teksbeskeder frem for samtale er dog ikke ubetinget en sund udvikling, ifølge Jacob Mouritzen.

– “Vi har gennem årtusinder opbygget en kommunikation, hvor vi kan aflæse hinandens kropssprog og betoning, og nu er vi på ret kort tid gået over til at kommunikere visuelt. Det er vi slet ikke gearet til. Det gør, at vi får flere misforståelser og i sidste ende bliver dårligere til at forstå hinanden,” lyder det fra Jacob Mouritzen.

Mere til historien

Du kan læse mere om undersøgelsen på MetroXpress.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer