Danske kvinder elsker IKKE at tale i telefon

De fleste tror, at kvinder per definition elsker at tale i telefon, mens mænd oftere skriver en hurtigere SMS eller mail. Men en ny undersøgelse viser, at det særligt er kvinderne, der lader telefonen ligge.

HTC One

HTC One med på café

Er du en af dem, som tror kvinder per definition elsker at sludre i telefonen, så kan du godt tro om igen. Det viser en ny undersøgelse, som er foretaget af YouGov for MetroXpress.

Ifølge undersøgelsen fravælger seks ud af ti danske kvinder i nogen eller høj grad telefonsamtaler til fordel for SMS’er eller en besked på Facebook. Dette gælder derimod kun for 45 procent af mændene.

– “Jeg har en klar opfattelse af, at kvinder er bedre end mænd til sms og chat. Vi har tidligere snakket meget om, at kvinder taler meget i telefon, men vi ser, at kvinder har mange korte og flygtige samtaler med deres veninder i løbet af en dag om alt muligt,” fortæller Jacob Mouritzen, som er leder af Mindshares social media-afdeling. Han mener desuden, at mænd i højere grad ringer sammen for at få svar på noget helt konkret.

Jacob Mouritzen peger også på, at mulighederne for at sende de såkaldte emojis og stickers på eksempelvis Facebook-messenger passer til mange kvinders måde at kommunikere på. De såkaldte stickers kan gøre det nemmere at udtrykke følelser, hvilket mange mænd ikke er så glade for.

Undersøgelsen viser også, at det især er de unge mellem 18 og 29 år, som lader telefonrøret ligge.

Den visuelle kommunikation med teksbeskeder frem for samtale er dog ikke ubetinget en sund udvikling, ifølge Jacob Mouritzen.

– “Vi har gennem årtusinder opbygget en kommunikation, hvor vi kan aflæse hinandens kropssprog og betoning, og nu er vi på ret kort tid gået over til at kommunikere visuelt. Det er vi slet ikke gearet til. Det gør, at vi får flere misforståelser og i sidste ende bliver dårligere til at forstå hinanden,” lyder det fra Jacob Mouritzen.

Mere til historien

Du kan læse mere om undersøgelsen på MetroXpress.

Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Rekordsalg af high-end smartphones i 2023

Sidste år blev der solgt et rekordhøjt antal smartphones i high-end-kategorien, hvis man skal tro tal fra analysefirma.

(mere…)
Danskerne vilde med live-streaming

DR's årlige rapport om medieudviklingen er på vej og viser, at danskerne er vilde med at streame live.

(mere…)
Tæt på 90 procent af amerikanske teenagere har en iPhone

En ny undersøgelse viser, at størstedelen af de amerikanske teenagere har valgt iPhone, som deres mobil.

(mere…)
Forventning: Black Friday vil vare en måned

Som forbruger går du ind i et skal-skal ikke-halvår, hvor din yndlings webshop risikerer at lukke, vurderer ekspert.

(mere…)
Batteriet er det vigtigste i en smartphone

Tæt på halvdelen af danskerne er utilfredse med batteriets levetid i deres telefon.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram