TDC advarer mod fupsms’er

0

Får du SMS-beskeder fra et +88-nummer, som beder dig ringe tilbage til et udenlandsk nummer, så er du udsat for fupsms’er. Pas på, det kan blive dyrt.

iPhone 5S SMS tastatur beskeder
iPhone 5S (Foto: MereMobil.dk)

Modtager du en SMS-besked fra et telefonnummer, som begynder med +88, så skal du være ekstra opmærksom. I disse dage oplever flere danskere, at få SMS-beskeder fra +88-numrene, med teksten ”Ring straks tilbage til mig” eller at man straks skal ringe til et udenlandsk numer. Det oplyser både TDC, Syd- og Sønderjyllands Politi, samt politiet på Sydsjælland og Lolland-Fasters. Det skriver DR.dk.

Fup-SMS’er – sådan beskytter du dig

– “I går oplevede vi er, at der var nogle stykker, der ringede til vores servicecenter om, at de havde modtaget de her sms’er, og vi gik så ud og advarede mod at reagere på beskederne, da det tit hænger sammen med en overtaksering,” fortæller vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Søren Strægaard.

Får du ringet tilbage så kan regningen blive høj. Ekstra Bladet har været i kontakt med en person, som endte med en regning på 700 kroner for et opkald til telefonnummeret +88213700102. Sydsjællands Politi fortæller også, at det kan koste op mod 120 kroner at ringe tilbage til et +88-nummer.

TDC oplyser, at de har blokeret for de +88-numre, som deres kunder har anmeldt, hvilket betyder der ikke længere kan ringes tilbage til dem.

Mere til historien

Det er ikke kun på mobilen, at du skal være opmærksom på fup-numre. Også på Facebook har der tidligere været advarsler om fusk.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer