TDC advarer atter om svindelnumre

0

ADVARSEL: TDC og deres underselskaber advarer nu om, at flere TDC-kunder atter er blevet kontaktet af svindelnumre, der opfordrer folk til at ringe tilbage. Læs mere om det her.

TDC og deres underselskaber advarer endnu engang om svindelnumre på deres Facebook-sider, teleselskabet opfordrer dog kunderne til at hjælpe med at identificere numrene. Det skriver Dr.dk.

Får du opkald eller beskeder fra mærkelige numre, som starter på +88 eller +881, så kan det blive dyrt hvis du ringer eller skriver tilbage til disse. Sådan lyder advarslen fra TDC, der alene i dag (tirsdag) har fået omkring 50 henvendelser fra kunder, som alle har modtaget mærkelige SMS-beskeder eller opkald.

Politiet advarer mod fup-SMS – sådan beskytter du dig

– “Man skal lade helt være med at ringe tilbage til de her numre, for det kan blive rigtig, rigtig dyrt. Det kommer typisk til at koste mellem 30-100 kroner i minuttet,” siger Rasmus Avnskjold, presserådgiver i TDC.

Kommer man alligevel til at ringe tilbage, så er der en mærkelig stemme, der prøver at holde samtalen i gang, eller man bliver bedt om at skrive en kode, så gælder det om at lægge på med det samme, lyder det fra Rasmus Avnskjold.

SMS-beskederne vil oftest være på dansk, dog sprogligt forkert.

Numrene +88 og +881 stammer fra maritime operatører, som typisk servicerer krydstogskibe eller boreplatforme.

TDC oplyser, at de arbejder på at lukke svindelnumrene ned og derfor godt kan bruge hjælp fra kunderne til at identificere de forskellige numre. Dette kan enten gøres ved at skrive på enten selskabets Facebook eller TDC’s hjemmeside.

Mere til historien

Kender du nogen, der er på et krydstogtskib eller arbejder på en boreplatform, så skal du tjekke det er det nummer du kender.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer