Sådan fjernes cookie advarslerne på websites

0

TIP: Er du irriteret over advarsler om cookies på nettet, så er der håb forude. Et nyt plugin fjerner cookie-advarslerne.

fjernes cookie advarslerneHvis du ejer en computer og har adgang til en internetforbindelse, så er det helt sikkert at du på et tidspunkt er stødt på en lille, men ganske irriterende påmindelse om hjemmesidens cookiepolitik. Men hvordan fjernes cookieadvarslerne? Her er svaret.

Efter en EU-lov blev vedtaget i 2012, har mange hjemmesider, herunder alle danske, nemlig været tvunget til at gøre opmærksomme på hvordan og til hvilket formål de benytter sig af cookies systemet, der bl.a. gemmer adgangskoder, brugernavne og andre oplysninger i en lille fil på din computer.

Men hvis du hører blandt dem, der udmærket godt er klar over hvilke farer, der er forbundet ved at bevæge sig rundt på det store internet, så er der godt nyt, for med et nyt plug-in der er kompatibelt med Google Chrome, Mozilla Firefox og Opera Web Browser, er det nu muligt at sætte en stopper for den uendelige strøm af cookie meddelelser. Umiddelbart findes det omtalte plugin ikke til Safari.

Plug-in’et der er døbt “I don’t care about cookies” tager udspring i den føromtalte EU-lov og har til formål at gøre benyttelsen af internettet, noget mindre frustrerende. Samtidigt er der også mulighed for at rapportere hjemmesider der viser en cookie advarsel, men som plug-in’et ikke har fået fjernet automatisk, det melder Version2.

Mere til historien

Ifølge Erhvervstyrelsen er formålet med cookiereglerne at beskytte brugernes privatliv, når de færdes på nettet og dermed sikre deres tillid til internettet. Er du derfor ikke helt klar over hvad en cookie er, anbefaler vi at du benytter “I don’t care about cookies” med omtanke.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer