Sådan fjernes cookie advarslerne på websites

TIP: Er du irriteret over advarsler om cookies på nettet, så er der håb forude. Et nyt plugin fjerner cookie-advarslerne.

fjernes cookie advarslerneHvis du ejer en computer og har adgang til en internetforbindelse, så er det helt sikkert at du på et tidspunkt er stødt på en lille, men ganske irriterende påmindelse om hjemmesidens cookiepolitik. Men hvordan fjernes cookieadvarslerne? Her er svaret.

Efter en EU-lov blev vedtaget i 2012, har mange hjemmesider, herunder alle danske, nemlig været tvunget til at gøre opmærksomme på hvordan og til hvilket formål de benytter sig af cookies systemet, der bl.a. gemmer adgangskoder, brugernavne og andre oplysninger i en lille fil på din computer.

Men hvis du hører blandt dem, der udmærket godt er klar over hvilke farer, der er forbundet ved at bevæge sig rundt på det store internet, så er der godt nyt, for med et nyt plug-in der er kompatibelt med Google Chrome, Mozilla Firefox og Opera Web Browser, er det nu muligt at sætte en stopper for den uendelige strøm af cookie meddelelser. Umiddelbart findes det omtalte plugin ikke til Safari.

Plug-in’et der er døbt “I don’t care about cookies” tager udspring i den føromtalte EU-lov og har til formål at gøre benyttelsen af internettet, noget mindre frustrerende. Samtidigt er der også mulighed for at rapportere hjemmesider der viser en cookie advarsel, men som plug-in’et ikke har fået fjernet automatisk, det melder Version2.

Mere til historien

Ifølge Erhvervstyrelsen er formålet med cookiereglerne at beskytte brugernes privatliv, når de færdes på nettet og dermed sikre deres tillid til internettet. Er du derfor ikke helt klar over hvad en cookie er, anbefaler vi at du benytter “I don’t care about cookies” med omtanke.

Tech-gaver til konfirmanden? Få idéer her

KØBSGUIDE: Står du og skal til konfirmation? Og hvad skal konfirmanden så have? Vi kommer her med tips til tech-gaver.

(mere…)
Papirkurven i Gmail stjæler din gratis plads

TIP: Hvis din gratis plads i Gmail er ved at løbe tør, skal du tjekke papirkurven og et par andre ting.

(mere…)
Temu-appen er populær – men køb ikke dette

Forbrugerrådet Tænk er klar med en advarsel mod varer, som du skal gå udenom på den populære shopping-app Temu.

(mere…)
Holder din elbil stille i længere tid? Det skal du vide

TIP: Her får du en række gode råd, hvis du planlægger, at din elbil skal holde stille i en længere periode.

(mere…)
Denne app oplader kun elbilen når strømmen er billigst

Din elbil ’tankes’ kun når der er billig strøm. Angiveligt kan op til 30 procent af udgiften til strøm spares.

(mere…)
Fartkontrol-apps overvåger dig konstant

Saphe og Drive One kan tracke din adfærd døgnet rundt. Det samme gør Rejsekort-appen. Det kan være et problem, siger Datatilsynet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram