Google indfører hajbeskyttelse af kabler

Frygten for hajangreb, har nu tvunget Google til at øge beskyttelsen af deres fiberoptiske kabler med et kevlar-lignende materiale, der skal få hajerne på andre tanker.

Fibre-Optic-Cable-National-Broadband-Network-12499607Google sidder stødt på tronen, som verdens største søgetjeneste og for at bevare den status, skal der naturligvis en omfattende infrastruktur til, for at holde samtlige af Googles tjenester kørende.

En bærende del af infrastrukturen hos Google, er undersøiske netværkskabler. Det er dog ikke altid lige let for Google at holde deres yderst avancerede infrastruktur intakt.

På en konference i sidste uge afslørede Google, nemlig at de har set sig nødsaget til at øge beskyttelsen af de netværkskabler de har liggende på havbunden rundt omkring i verden, da de frygter at hajangreb, kan resultere i ødelagte kabler og høje reparationsomkostninger.

De netværkskabler, der er omfattet af den øgede beskyttelse, er de såkaldte fiberoptiske kabler, der er anlagt for at sende data frem og tilbage på havbunden via laser. De fiberoptiske kabler er dog lavet af skrøbeligt glas og  netop byggematerialet har øjensynligt resulteret i sønvløse nætter hos topfolkene i Google, for det skrøbelige glas, vil fremover blive beskyttet af et kevlar -lignende materiale, det beretter The Telegraph.

Det nye materiale Google vil beskytte deres kabler med har en del tilfælles med det materiale, der også bliver brugt i fremstillingen af skudsikreveste.

Mere til historien

Det er endnu uvidst, hvad der fremprovokerer hajerne til at bide i netværkskabler, men man har været bevidst om problemstillingen siden 1985, hvor man fandt hajtænder i et netværkskabel ved De Kanariske Øer.

 

Googles næste foldbare får måske nyt navn

Google Pixel Fold var den første foldbare fra Google. Nu går rygterne på, at efterfølgeren får et andet navn. Læs mere om det her.

(mere…)
Google Magic Editor på vej til alle – også iPhone og iPad

Googles AI-fotoværktøj, Magic Editor, er på vej til Android-telefoner, samt iPhone og iPad i løbet af maj.

(mere…)
Ny “find min mobil” virker offline

Google er begyndt udrulningen af den nye "Find My Device". Også dine hovedtelefoner vil kunne spores.

(mere…)
Kilder: Google overvejer betaling for søgninger

Google er presset af OpenAI's ChatGPT, og kan stå foran den største omvæltning i søge-forretningen.

(mere…)
Google får styr på dit rod

Digitalt rod er et reelt problem for mange. Nu italesætter Google en håndfuld AI-værktøjer som kan rydde op for dig.

(mere…)
Troede du at inkognito i Google Chrome var privat?

Google vildledte brugere om inkognitotilstand. Data blev indsamlet trods "privat" browsing.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram