Google indfører hajbeskyttelse af kabler

Frygten for hajangreb, har nu tvunget Google til at øge beskyttelsen af deres fiberoptiske kabler med et kevlar-lignende materiale, der skal få hajerne på andre tanker.

Fibre-Optic-Cable-National-Broadband-Network-12499607Google sidder stødt på tronen, som verdens største søgetjeneste og for at bevare den status, skal der naturligvis en omfattende infrastruktur til, for at holde samtlige af Googles tjenester kørende.

En bærende del af infrastrukturen hos Google, er undersøiske netværkskabler. Det er dog ikke altid lige let for Google at holde deres yderst avancerede infrastruktur intakt.

På en konference i sidste uge afslørede Google, nemlig at de har set sig nødsaget til at øge beskyttelsen af de netværkskabler de har liggende på havbunden rundt omkring i verden, da de frygter at hajangreb, kan resultere i ødelagte kabler og høje reparationsomkostninger.

De netværkskabler, der er omfattet af den øgede beskyttelse, er de såkaldte fiberoptiske kabler, der er anlagt for at sende data frem og tilbage på havbunden via laser. De fiberoptiske kabler er dog lavet af skrøbeligt glas og  netop byggematerialet har øjensynligt resulteret i sønvløse nætter hos topfolkene i Google, for det skrøbelige glas, vil fremover blive beskyttet af et kevlar -lignende materiale, det beretter The Telegraph.

Det nye materiale Google vil beskytte deres kabler med har en del tilfælles med det materiale, der også bliver brugt i fremstillingen af skudsikreveste.

Mere til historien

Det er endnu uvidst, hvad der fremprovokerer hajerne til at bide i netværkskabler, men man har været bevidst om problemstillingen siden 1985, hvor man fandt hajtænder i et netværkskabel ved De Kanariske Øer.

 

Tags:

Avatar

Om Johan Janning

Johan er IT-journalist Han har efterhånden en del år bag sig, som skribent indenfor teknologiverdenen, med særligt fokus på smartphones, hvor han har skrevet for forskellige dedikerede nichesites. Johan har en finger på pulsen, med alt der relaterer sig til smartphones, og har en almen interesse for IT qua sin uddannelse som IT-supporter.