Gymnasieelever kan sove længere med ny app

0

En nyudviklet applikation til gymnasieelever, som to danske studenter står bag, stiller automatisk vækkeuret, hvis dagens første timer aflyses.

Screenshots fra applikationen Vektio
Screenshots fra applikationen Vektio

Emil Skydsgaard og Frederik Jensen, begge studenter fra Skt. Annæ i København, har udnyttet deres interesse for programmering til at udvikle en ny applikation, der kan komme en række syvsovere i gymnasiet til gode.

Applikationen hedder Vektio og er simpel og brugervenlig. Alt man skal gøre er, at indtaste navn, gymnasium og hvor lang tid man skal bruge på at komme ud af døren og nå i skole til tiden. Derefter søger applikationen selv for, at holde styr på elevens skema i det webbaserede Lectio-system, som de fleste gymnasier benytter til kommunikation med eleverne. Det skriver Dr.dk.

Opdaterer skolen skemaet med en morgentime er aflyst, så opsnappes dette i applikationen og den indstiller derefter automatisk vækkeuret efter det nye tidspunkt, så eleven ikke behøver stå op for tidligt. Vektio sørger for automatisk at stille vækkeuret (alarmen i iPhone) frem, så den studerende ikke bliver vækket for tidligt, hvis dagens første timer i skolen skulle blive aflyst.

– “Det er den app, jeg selv altid har drømt om,” fortæller bagmanden Emil Skydsgaard, der desværre ikke selv får glæde af arbejdet. Han blev nemlig student denne sommer, og tager nu et friår, hvor han skal arbejde for et forlag.

Applikationen virker kun til iPhone indtil videre, men bliver den en succes, så er det planen der skal udvikles en Android-version også, samt en applikation til erhvervsuddannelserne, der benytter systemet ElevPlan og ikke Lectio.

Du kan downloade applikationen for 7 kroner i Apples App Store.

Mere til historien

Idéen til applikationen opstod da Emil og Frederik gerne ville lære at programmere. Derfor faldt valget på en app til iPhone og de betatestede blandt gymnasieelever. Foruden en masse timer, så har projektet kostet drengene omkring 1.500 kroner, derudover kommer løbende udgifter til serverdrift og et website om applikationen. Emil og Frederik regner ikke med at blive rige af applikationen og prisen skal dække nuværende og fremtidige udgifter i driften af systemet.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer