207 danske postnumre har dårlig internetforbindelse

0

De fleste danskere er vant til en god internetdækning, men for borgere i 207 danske postnumre er det umuligt at se en film via f.eks. Netflix.

Forbindelser, bredbåndInternetforbindelsen er flere steder i Danmark så dårlig, at det ikke kan lade sig gøre at se en film på Netflix og det er nærmest ikke lade sig gøreligt, at besøge netbanken. Faktisk anslås det, at op mod 207 danske postnumre har særdeles dårlige internetforbindelser, som både hakker og er langsomme. Det skriver DR.dk.

En række borgmestre på Fyn har besluttet sig for at komme internetproblemerne til livs. Derfor har By, Bolig og Landdistriktsminister Carsten Hansen (S) og internetudbydere afholdt møde, hvor det er blevet diskuteret, hvordan internetforbindelserne kan blive bedre.

Da myndighederne forlanger, at megen kommunikation med det offentlige skal ordnes over nettet, så må de også sørge for borgerne har en ordentlig forbindelse. Sådan lyder det fra flere borgere.

Ud af de 207 danske postnumre med dårlig internet, så er 39 af disse på Fyn. Eksempelvis er der 22 husstande i Svanninge Bakker (Faaborg-Midtfyn Kommune), som har en så dårlig internetforbindelse, at den knap kan bruges. Skal det lokale energiselskab sørge for bredbånd, så kræver det alle er med på idéen og koster derefter 20.000 kroner per husstand.

Borgmester Christian Thygesen mener, at bredbåndsforbindelser skal sidestilles med anden infrastruktur, som adgangen til vand og el. Dette kræver dog, ifølge borgmesteren, en genforhandling af et 15 år gammelt teleforlig.

Carsten Hansen (S) mener dog, at problemerne kan løses uden lange forhandlinger og et nyt forlig.

Mere til historien

I 2012 blev 800 MHz-aktionen vedtaget, hvilket betød de dårligst dækkede blev lovet gode bredbåndsforbindelser inden 2015.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer