207 danske postnumre har dårlig internetforbindelse

De fleste danskere er vant til en god internetdækning, men for borgere i 207 danske postnumre er det umuligt at se en film via f.eks. Netflix.

Forbindelser, bredbåndInternetforbindelsen er flere steder i Danmark så dårlig, at det ikke kan lade sig gøre at se en film på Netflix og det er nærmest ikke lade sig gøreligt, at besøge netbanken. Faktisk anslås det, at op mod 207 danske postnumre har særdeles dårlige internetforbindelser, som både hakker og er langsomme. Det skriver DR.dk.

En række borgmestre på Fyn har besluttet sig for at komme internetproblemerne til livs. Derfor har By, Bolig og Landdistriktsminister Carsten Hansen (S) og internetudbydere afholdt møde, hvor det er blevet diskuteret, hvordan internetforbindelserne kan blive bedre.

Da myndighederne forlanger, at megen kommunikation med det offentlige skal ordnes over nettet, så må de også sørge for borgerne har en ordentlig forbindelse. Sådan lyder det fra flere borgere.

Ud af de 207 danske postnumre med dårlig internet, så er 39 af disse på Fyn. Eksempelvis er der 22 husstande i Svanninge Bakker (Faaborg-Midtfyn Kommune), som har en så dårlig internetforbindelse, at den knap kan bruges. Skal det lokale energiselskab sørge for bredbånd, så kræver det alle er med på idéen og koster derefter 20.000 kroner per husstand.

Borgmester Christian Thygesen mener, at bredbåndsforbindelser skal sidestilles med anden infrastruktur, som adgangen til vand og el. Dette kræver dog, ifølge borgmesteren, en genforhandling af et 15 år gammelt teleforlig.

Carsten Hansen (S) mener dog, at problemerne kan løses uden lange forhandlinger og et nyt forlig.

Mere til historien

I 2012 blev 800 MHz-aktionen vedtaget, hvilket betød de dårligst dækkede blev lovet gode bredbåndsforbindelser inden 2015.

Nuuday i krig med 3: 5G bliver aldrig så godt som fiber

Nuudays topchef nærmest aflyser 5G-krigen og spår, at danskerne også i fremtiden vil vælge fiberforbindelser.

(mere…)
3 vil konkurrere mod fiber

Det er unødvendigt at grave endeløse kilometer af fiberkabler ned, mener 3's direktør.

(mere…)
TDC tvinger Fastspeed til prisstigninger

Fastspeed har netop sendt et brev ud til deres kunder, hvor de oplyser, prisen stiger på 1000/100 Mbit/s bredbåndsforbindelsen.

(mere…)
Første kig på Nighthawk RAXE500 - WiFi 6E gaming- og streamingrouter

VIDEO: En kraftig router med WIFi 6E til entusiasterne. Her er mit første kig på Netgear Nighthawk RAXE500.

(mere…)
Waoo er endnu engang kåret for bedst internet

Waoo sætter rekord igen. Waoo er nemlig for 11. år i træk blevet kåret til "bedste internet" i Loyality Groups årlige undersøgelse Branche Index Internet 2022.

(mere…)
Corona har fremmet digitaliseringen

En ny rapport fra Danmarks Statistik viser, at perioden med coronanedlukninger m.m. har fremmet digitaliseringen hos danskerne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram