207 danske postnumre har dårlig internetforbindelse

De fleste danskere er vant til en god internetdækning, men for borgere i 207 danske postnumre er det umuligt at se en film via f.eks. Netflix.

Forbindelser, bredbåndInternetforbindelsen er flere steder i Danmark så dårlig, at det ikke kan lade sig gøre at se en film på Netflix og det er nærmest ikke lade sig gøreligt, at besøge netbanken. Faktisk anslås det, at op mod 207 danske postnumre har særdeles dårlige internetforbindelser, som både hakker og er langsomme. Det skriver DR.dk.

En række borgmestre på Fyn har besluttet sig for at komme internetproblemerne til livs. Derfor har By, Bolig og Landdistriktsminister Carsten Hansen (S) og internetudbydere afholdt møde, hvor det er blevet diskuteret, hvordan internetforbindelserne kan blive bedre.

Da myndighederne forlanger, at megen kommunikation med det offentlige skal ordnes over nettet, så må de også sørge for borgerne har en ordentlig forbindelse. Sådan lyder det fra flere borgere.

Ud af de 207 danske postnumre med dårlig internet, så er 39 af disse på Fyn. Eksempelvis er der 22 husstande i Svanninge Bakker (Faaborg-Midtfyn Kommune), som har en så dårlig internetforbindelse, at den knap kan bruges. Skal det lokale energiselskab sørge for bredbånd, så kræver det alle er med på idéen og koster derefter 20.000 kroner per husstand.

Borgmester Christian Thygesen mener, at bredbåndsforbindelser skal sidestilles med anden infrastruktur, som adgangen til vand og el. Dette kræver dog, ifølge borgmesteren, en genforhandling af et 15 år gammelt teleforlig.

Carsten Hansen (S) mener dog, at problemerne kan løses uden lange forhandlinger og et nyt forlig.

Mere til historien

I 2012 blev 800 MHz-aktionen vedtaget, hvilket betød de dårligst dækkede blev lovet gode bredbåndsforbindelser inden 2015.

Hiper har åbnet for mange nye sydfynske husstande

Nu kan ca. 23.000 husstande og erhvervsadresser i og omkring Svendborg Kommune, samt på Langeland, købe fiberprodukter fra Hiper.

(mere…)
4,3 mia. mennesker ejer en smartphone

Rapport afslører store globale forskelle i udbredelsen af smartphones. Millioner bruger stadig mobiler med trykknapper.

(mere…)
Prisnedsættelse på 5G-bredbånd fra 3

En router med frit dataforbrug, hvor du blot skal sætte stikket i, er blevet billigere hos 3.

(mere…)
Er krigen mellem 5G og fiber udsat?

For et år siden meldte teleselskabet 3 krig mod det kablede internet. Og var ikke i tvivl om, at “fremtidens internet er trådløst".

(mere…)
Netgear Orbi 960 test | Effektivt WiFi 6E mesh-netværk

TEST: Virkelig god Wi-Fi dækning i hele boligen og lynhurtige hastigheder. Jeg har prøvet Netgear Orbi 960.

(mere…)
Jeg har testet 5G internet fra 3

TEST: 5G-internet til hjemmet fra 3. Hvordan fungerer det? Jeg har testet 5G internet fra 3.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram