Smartphonen kan få mange terabyte lagerplads

I fremtiden kan lagerpladsen i smartphones og tablets forøges voldsomt. Forskere mener at kunne 50-doble kapaciteten.

Nandflash hukommelse

Fremtiden byder på mangedobling af kapaciteten i hukommelseschips til bærbare enheder.

Mere og mere indhold placeres i cloudtjenester, men det betyder ikke et stop for udviklingen af lagerpladsen i mobile enheder, der typisk i dag har fra 8 til 128 GB hukommelsesplads.

En ny type hukommelsesteknologi kan teoretisk gøre det muligt at gemme utroligt mange flere data, på den samme plads der i dag er til rådighed, skriver Amobil.no.

Forskere på Rice University har demonstreret en metode hvor teknologien RRAM (Resistive Random Access Memory) kan produceres ved almindelig rumtemperatur, til fornuftige penge. Tidligere har man ved RRAM skulle bruge meget høje temperaturer ved fremstillingen af hukommelseschips.

Tidens lagringshukommelser, som bruges i telefoner, tablets og (nogle) computere med SSD-diske, er baseret på flashhukommelse, kendt som NAND. Her forbliver dataene i hukommelsen, også når der ikke er strøm på.

Dette kan også lade sig gøre med RRAM-typen, men hvor almindelig flashhukommelse lagrer en databit (0 eller 1) ved elektriske ladninger i transistorer, så bruger RRAM lagring ved hjælp af forskelle i elektrisk modstand. Det giver mulighed for, at hver bit optager mindre plads på hukommelseschippen.

Rice University siger producenter er ude med prototyper på denne type hukommelse, som vil kunne lagre omkring 1 terabyte data en chip med samme størrelse som et frimærke. Det er mere end 50 gange hvad der er muligt med den aktuelle flashteknologi.

Forskerne har også fundet ud af, hvordan data på RRAM kan gemmes i flere lag, så kapaciteten kan forøges yderligere.

- Se hvor meget hukommelsen mobilen reelt har

Mere til historien

I det historiske lys kan vi lige minde om, at en Nokia 3310 fra år 2000 ikke havde brugerhukommelse indbygget i telefonen. Her måtte man nøjes med at gemme indhold, der dengang var telefonbog, på SIM-kortet. Telefonen kunne desuden indeholde i alt 24 poster i opkaldsloggen. 8 udgående opkald, 8 indgående og 8 mistede.

Samsung dropper udvidelse af hukommelse i Galaxy S21

Samsung har løftet sløret for den nye flagskibsserie, Galaxy S21. Som ventet kommer serien med en række ændringer – blandt andet er hukommelseskortet droppet.

(mere…)
Samsung tilbyder hele 16 GB RAM på smartphonen

Smartphones er snart som en bærbar eller stationær computer. De seneste smartphones kommer nu med hele 16 GB RAM.

(mere…)
Et kæmpe SD-kort fra Lexar er nu på markedet

KORT NYT: Et SD-kort på hele 1-terabyte er nu på markedet.

(mere…)
Samsung åbner måske for udvidelse af hukommelsen

En betaversion af Android 9 til Galaxy Note 9 giver mulighed for at samle intern hukommelse og et eksternt MicroSD-kort til én stor lagerplads. (mere…)

Huawei vil gøre Nano Memory til en markedsstandard

Huawei har droppet MicroSD-kort i Mate 20 Pro. Nu skal Nano Memory være ny industristandard. (mere…)

Samsung Galaxy Note 9 får 512 GB lagerplads og hurtig processor

RYGTE: Samsungs kommende topmodel, Galaxy Note 9, får angiveligt historisk meget lagerplads og en hurtig processor.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram