Smartphone-afhængighed kan afsløres med ny app
En ny applikation til iPhone kan afsløre din smartphone-afhængighed samt give dig besked, når du har nået det ønskede forbrug.
Det er nok de færreste af os, som kan sige os fri for ikke at bruge lang tid om dagen på smartphonen. Men hos nogle er det så meget, at det går ud over deres sociale liv, familieliv og parforhold.
Faktisk viste en undersøgelse, som blev offentliggjort i december, at danskerne i gennemsnit kigger på telefonen 150 gange om dagen.
Dette skete også for applikation-udvikleren Kevin Holesh, der var så afhængig af hans smartphone, at det gik ud over hans sociale liv. Det skriver TechCrunch.com.
– Fem råd mod smartphone afhængighed
Efter Kevin Holesh flyttede sammen med hans forlovede endte det med, at de begge brugte deres iPhone sidst på dagen for at slappe af, hvilket endte med at blive et større problem grundet afhængighed, sådan skriver han på hans blog.
Kevin er selv appudvikler og besluttede sig derfor, at lave en løsning mod afhængigheden – i form af en iPhone applikation. Applikationen hedder Moment og er meningen den skal være ”usynlig” for brugerne efter den er sat op første gang.
Du indtaster din daglige grænse for hvor meget du skal bruge din telefon, og derefter kører applikationen i baggrunden og sender dig en notifikation, hvis du ønsker dette, når grænsen for dagligt brug er nået.
Holesh mener også, at de fleste ikke ved hvor meget tid de faktisk bruger på deres smartphone.
– ”Jeg bad folk gætte på, hvad deres daglige forbrug lå på og de var stort set alle 50 procent under det aktuelle forbrug,” fortæller Kevin Holesh.
Kevins formål med applikationen Moment er heller ikke, at få folk til at lægge telefonen ned og leve livet uden telefon, men forsøge at hjælpe folk med at skabe en balance i deres liv.
Du kan downloade applikationen Moment for 32 kroner i Apples App Store.
Mere til historien
En undersøgelse fra april, som Epinion foretog for Telenor viser, at to tredjedele af danskerne synes det er upassende at bruge smartphonen ved påskefrokosten.
Læs også:
– Flere danskere bliver afhængige af smartphones
– Smartphonen vigtigere end tandbørste og deo