Pas på – nulstilling af mobil sletter ikke al data

3

Hvis du går og tror, at en nulstilling til fabriksindstillinger sletter alt indholdet på din telefon, så kan du godt tro om igen.

Disse ting fandt Avast på de 20 brugte telefoner
Disse ting fandt Avast på de 20 brugte telefoner

En nulstilling til fabriksindstillinger, ”Factory reset” eller ”delete all data”, burde slette alle dine data, billeder, kontakter og så videre på din mobil. Men sådan forholder det sig ikke nødvendigvis.

En test softwarefirmaet Avast foretog i sidste uge på 20 brugte Android-telefoner, viser det modsatte. Telefonerne blev købt på forskellige internetsider, som blandt andet eBay – og var alle nulstillet af de tidligere ejere. Det skriver Computerworld.dk.

Til trods for telefonerne altså skulle være nulstillet, så fandt Avast mere end 40.000 billeder, emails, SMS-beskeder og der kunne også trækkes identiteter ud på nogle af sælgerne uden problemer.

– “Mængden af personlig data var skræmmende. Vi fandt alt fra en udfyldt låneformular til over 250 billeder af, hvad der tilsyneladende er de tidligere ejers kønsdele,” forklarer Jude McColgan, chef for Avasts mobil-afdeling, i en pressemeddelelse.

Ønsker du at være helt sikker på, at alt er slettet på din mobiltelefon kan du downloade flere forskellige applikationer, blandt andet en af Avast’s egne, der skulle kunne slette dine data mere grundigt. Et godt råd også er, at beholde eller udskifte SD-kortet, hvis telefonen har et sådant.

Mere til historien

Der sælges hver eneste dag mere end 80.000 telefoner på eBay og på danske sites som Den Blå Avis sælges også flere hundred brugte mobiltelefoner.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer