Sådan er du stillet ved køb af mobiler på afbetaling

Køber du mobiler på afbetaling kan der være penge at spare, hvis du kender reglerne. Det viser ny undersøgelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Diverse smartphones

Diverse smartphones

Der kan være penge at spare, hvis du kender reglerne, hvis/når du køber elektronik på afbetaling. En undersøgelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen afslører, at der er stor tvivl om reglerne, når mobiltelefonen går i stykker. Det skriver Forbrug.dk.

Det er surt, hvis den nye mobil pludselig går i sort inden man har betalt den af. Men mange danskere tror, at de er dårligere stillet end tilfældet er. Det viser den nye Megafon-undersøgelse, som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har fået foretaget, om køb af mobiler på afbetaling.

Undersøgelsen viser, at kun 14 procent af de 1.040 repræsentativt udvalgte mobiltelefonejere er klar over, at de har ret til at få både afdrag, renter og gebyrer tilbage, hvis mobilen går i stykker, samt at man som kunde har ret til at ophæve købet.

- ”Danskerne ved ikke, om de snyder sig selv, når de køber elektronik på afbetaling, og hvis varen efterfølgende går i stykker. Det er lønsomt at give sig tid til at forstå både rettigheder og omkostninger ved at købe på afbetaling,” siger kontorchef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Camilla Hesselby.

Halvdelen af mobiltelefonejerne tror fejlagtigt, at det kun er afdrag, som de kan få tilbage, hvis de har ret til at ophæve købet af den mobiltelefon, som de stadigvæk betaler af på. 11 procent tror ikke, at de har ret til at få penge tilbage.

Mere end hver femte har svaret, at de ikke kender reglerne.

Du kan læse flere detaljer om undersøgelsen her.

Mere til historien

Du kan også tage den lille elektronik-quiz her, hvor du kan teste om du kender dine rettigheder, når mobiltelefonen går i stykker.

5,3 milliarder mobiltelefoner bliver affald i 2022

Gamle mobiltelefoner indeholder værdifuldt materiale og bør i langt højere grad genbruges, lyder opfordringen fra organisationer der har til formål, at håndtere producentansvaret for udtjent elektronik.

(mere…)
EU vil forlænge levetiden på smartphones

EU er tæt på en lov, der vil øge levetiden på en smartphone til det dobbelte - og kræve hurtigere softwareopdateringer.

(mere…)
5 tips til dig der køber en brugt smartphone

GUIDE: Spring de billigste brugte telefoner over, og bevar din sunde fornuft. Brug disse 5 konkrete råd, når du køber em brugt smartphone.

(mere…)
3 telefoner til under 3.000 kroner

KØBSGUIDE: Hvis dit budget til en ny telefon er begrænset, så tjek disse 3 telefoner til under 3.000 kroner.

(mere…)
Stem på din mobilfavorit i Årets Mobil 2021

AFSTEMNING: Så er afstemningen til Årets Mobil 2021 i gang. Du kan stemme på din favorit fra 2021 her. 

(mere…)
Dovne danskere har mindst 12 mio. gamle værdifulde telefoner liggende

Der ligger over 12 millioner gamle telefoner, som stadig fungerer, i danskernes skuffer, vurderer Foxway. Humac-direktør kalder det 'Dovenskab'.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram