Telenor klar med forbedret mobildækning på Northside

1

I morgen indtager 25.000 festivalgæster Århus til Northside Festival og også på mobilfronten er der forberedelser. Telenor har opsat en ekstra mast for at opnå bedre mobildækning.

Northside Festival 2014
Northside Festival 2014

Fredag åbnes dørene for Northside Festival i Århus, hvor omkring 25.000 festivalgæster i løbet af de næste tre dage vil nyde musik og fest. På programmet er blandt andet Arcade Fire, Lana del Ray og mange flere.

Før festivalgæsterne også kan dele deres oplevelser på sociale netværk, komme i kontakt med venner på eller udenfor festivalen har Telenor opsat festival-mobilmasten Ulla, samt optimeret på 25 master, som er placeret i området mellem festivalpladsen og Århus Banegård. Dette forbedrer Telenors mobildækning markant under festivalen, oplyser selskabet.

Mobilnetværkene gøres klar til sommerferien

– ”Når så mange mennesker er samlet på relativ begrænset plads, bliver belastningen øget markant, og så bliver vores ellers stærke netværk udfordret. Samtidig er en festival en situation, hvor vi ved, at folk er virkelig afhængige af dækningen; for eksempel når de vil på nettet for at dele billeder på Faceebook og Instagram, og ikke mindst når de skal have fat i hinanden ved at ringe eller SMS’e,” siger Richard Stigaard, Netværksdirektør i Telenor.

Mobilmasten Ulla adskiller sig fra normale mobilmaster på kapaciteten.

– ”En god netværksoplevelse handler både om dækning og kapacitet. Dækning er forudsætningen for, at vi kan tale i telefon, SMS’e og bruge det mobile internet til for eksempel at uploade billeder til Facebook. Men uden tilstrækkelig kapacitet kan det ikke lade sig gøre, at mange bruger mobilnettet på samme tid – dækning er altså ikke nok i sig selv. Og det er her, Ulla kommer ind i billedet. Kapaciteten bestemmes nemlig af antallet af såkaldte carriers på mobilmasten, og dem har Ulla 48 af, hvor en normal mast har 9. I løbet af sommeren opgraderer vi endda Ulla til 72 carriers, så den kan håndtere endnu flere mobilbrugere på samme tid,” forklarer Richard Stigaard.

Hver fjerde dansker brokker sig over mobildækningen

Ulla skal desuden også senere på sommeren opstilles på Skanderborg Festival.

Mere til historien

Den særlig festival-mobilmast er døbt Ulla og den er placeret lige ved renseriet, der ligger ved siden af festivalpladsen. Ulla har netop også været opsat til Jelling Festival, der samler omkring 30.000 mennesker og senere på sommeren vil hun være at finde til Smuk Fest.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer