Telenor klar med forbedret mobildækning på Northside

I morgen indtager 25.000 festivalgæster Århus til Northside Festival og også på mobilfronten er der forberedelser. Telenor har opsat en ekstra mast for at opnå bedre mobildækning.

Northside Festival 2014

Northside Festival 2014

Fredag åbnes dørene for Northside Festival i Århus, hvor omkring 25.000 festivalgæster i løbet af de næste tre dage vil nyde musik og fest. På programmet er blandt andet Arcade Fire, Lana del Ray og mange flere.

Før festivalgæsterne også kan dele deres oplevelser på sociale netværk, komme i kontakt med venner på eller udenfor festivalen har Telenor opsat festival-mobilmasten Ulla, samt optimeret på 25 master, som er placeret i området mellem festivalpladsen og Århus Banegård. Dette forbedrer Telenors mobildækning markant under festivalen, oplyser selskabet.

Mobilnetværkene gøres klar til sommerferien

– ”Når så mange mennesker er samlet på relativ begrænset plads, bliver belastningen øget markant, og så bliver vores ellers stærke netværk udfordret. Samtidig er en festival en situation, hvor vi ved, at folk er virkelig afhængige af dækningen; for eksempel når de vil på nettet for at dele billeder på Faceebook og Instagram, og ikke mindst når de skal have fat i hinanden ved at ringe eller SMS’e,” siger Richard Stigaard, Netværksdirektør i Telenor.

Mobilmasten Ulla adskiller sig fra normale mobilmaster på kapaciteten.

– ”En god netværksoplevelse handler både om dækning og kapacitet. Dækning er forudsætningen for, at vi kan tale i telefon, SMS’e og bruge det mobile internet til for eksempel at uploade billeder til Facebook. Men uden tilstrækkelig kapacitet kan det ikke lade sig gøre, at mange bruger mobilnettet på samme tid – dækning er altså ikke nok i sig selv. Og det er her, Ulla kommer ind i billedet. Kapaciteten bestemmes nemlig af antallet af såkaldte carriers på mobilmasten, og dem har Ulla 48 af, hvor en normal mast har 9. I løbet af sommeren opgraderer vi endda Ulla til 72 carriers, så den kan håndtere endnu flere mobilbrugere på samme tid,” forklarer Richard Stigaard.

Hver fjerde dansker brokker sig over mobildækningen

Ulla skal desuden også senere på sommeren opstilles på Skanderborg Festival.

Mere til historien

Den særlig festival-mobilmast er døbt Ulla og den er placeret lige ved renseriet, der ligger ved siden af festivalpladsen. Ulla har netop også været opsat til Jelling Festival, der samler omkring 30.000 mennesker og senere på sommeren vil hun være at finde til Smuk Fest.

Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Jonas Vingegaard og “Friends”-dødsfald trak dataforbruget til nye højder

Danskerne satte igen rekord i dataforbrug. Især én dato stikker ud, skriver teleselskabet Telenor.

(mere…)
Telia taber mobilkunder – Telenor køber dem

To af de store teleselskaber i Danmark har fremlagt regnskaber.

(mere…)
Telia og Telenor har slukket 3G – farvel til en æra

Farvel og tak. Telia og Telenor har nu slukket for de sidste dele af 3G-netværket. Hvad så nu?

(mere…)
Telenors skærmforsikring er ulovlig – sådan rammes du

Skærmskift-forsikringen i Telenors abonnementer er ulovlig og stoppes midlertidigt. Læs hvad det betyder for dig.

(mere…)
Telenor nu klar med Google Pixel-telefonerne

Telias eksklusivitet er udløbet. Google Pixel-telefonerne kommer nu i sortiment hos Telenor.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram