Sony: Derfor bruger din Xperia Z mere strøm efter KitKat-opdateringen

4

Sony kommer nu til undsætning, hvis du har haft problemer med forhøjet strømforbrug efter KitKat-opdateringen på din Xperia Z, ZL, ZR eller Tablet Z.

Sony Xperia Z (Foto: Sony)
Sony Xperia Z (Foto: Sony)

Sony opdaterede flere af deres lidt ældre Xperia-produkter til Android 4.4 for et par uger siden. Helt specifikt er der tale om Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR og Xperia Tablet Z.

Sony har efterfølgende modtaget en række henvendelser omkring forhøjet strømforbrug efter opdateringen. Nu forlyder det sig, at man har fundet en årsag til problemet.

Det forhøjede strømforbrug skulle angiveligt skyldes den seneste udgave af Google Play-tjenester (version 4.4.52). Det er i øvrigt værd at påpege, at problemet ikke nødvendigvis er forbeholdt Xperia-modeller, men derimod kan forekomme på en række enheder med Android 4.4.

Sony klar med Android 4.4 til Xperia Z

En midlertidig løsning på problemet kan ifølge Sony være, at deaktivere interessebaserede reklamer gennem indstillingerne i programmet for Google Play tjenester. Desuden anbefaler de, at man kan deaktivere backup af sine data.

Et helt andet alternativ kunne være at afinstallere Google Play-tjenester. Det kan dog betyde, at man vil få problemer med visse Google-apps.

Mere til historien

Google Play-tjenester er en app, der er installeret på så godt som alle Android-enheder. Med programmet kan Google tilføje ny funktionalitet til din telefon eller tablet uden at opdatere styresystemet. Tredjepartsprogrammer kan så gøre brug af disse funktioner.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer