Smartphones har halveret SMS verdensrekorden

2

Mange synes, at det var svært at vende sig til et fuldt QWERTY-tastur efter det gamle T9, men det har betydet en halvering af verdensrekorden i SMS-skrivning.

iPhone 5S SMS tastatur beskeder
Tastaturet på en iPhone 5S (Foto: MereMobil.dk)

Tilvænningen til et fuldt QWERTY-tastatur fra det gamle T9-tastatur, har hos nogle udartet sig i et sandt ramaskrig, men det ser også ud til, at det for mange er blevet hurtigere at skrive SMS-beskeder.

Den kun 16-årige Ang Chuang Yang satte den 12. november 2006 verdensrekorden i SMS-skrivning, da teleselskabet Singtel afholdt konkurrence. 41.52 sekunder, det var tiden Ang Chuang Yang var om, at skrive den 160 tegns og 26 ords lange besked. Det skriver PhoneArena.com.

Siden da er denne verdenkord slået en del gange blandt andet i 2010, hvor Franklin Page kun brugte 35.54 sekunder på det sam – ved brug af Swype-teknologien. Kort efter blev denne rekord slået, også med brug af Swype-tastatur, da 27-årige Melissa Thompson kun skulle bruge 25.94 sekunder på opgaven.

Men i 2014 er rekorden faktisk sat af den 16-årige Marcel Fernandes, som skrev beskeden på 18.19 sekunder ved brug af et “Swype-lignende”-tastatur.

 – TIP: Dataroaming – sådan slår du det fra

Det betyder også, at verdensrekorden er mere end halveret siden 2006, hvor smartphonen så småt begyndte at gøre sit indtog.

Mere til historien

Du kan teste dig selv i, hvor hurtigt du kan klare opgaven.

Teksten du skal skrive er “The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality, they seldom attack a human”.

Husk få en til at tage tid, og eventuelt filme det, så du kan se hvor tæt på verdensrekorden du kan komme. Skriv gerne din tid i kommentarfeltet herunder, så er der konkurrence i det.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer