Hvor aktiv er du? Hold styr på det på ny applikation

0

Følger du Sundhedsstyrelsens anbefalinger når det kommer til aktivitet i løbet af en dag? Det kan du holde styr på med en ny applikation, som nogle forskere fra SDU står bag.

Screenshot fra applikationen ActiveLiving
Screenshot fra applikationen ActiveLiving

Hvor aktiv er du i løbet af en dag? Har du stillesiddende arbejde og kaster sofaen sig på ryggen af dig, når du kommer hjem? Eller cykler du på arbejde og dyrker motion? Og hvad med søvn – får du for meget eller for lidt af det? Svarene på disse spørgsmål har stor betydning for dit helbred.

Og en ny gratis applikation, der er udviklet af blandt andet forskere ved Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet, skal gøre det let at se, om vi lever op til Sundhedsstyrelsens anbefalinger omkring fysisk aktivitet. Det skriver Dr.dk.

Anbefalingerne for børn og unge er på mindst en times fysisk aktivitet om dagen, mens det for voksne er mindst 30 minutter om dagen.

Dog har det også betydning, om vi har stillesiddende arbejde eller et mere fysisk job. Har man et stillesiddende arbejde, så hjælper det med et hæve-sænke bord, så man kan stå op fremfor at sidde ned hele tiden.

I den nye applikationen skal man svare på nogle spørgsmål omkring transport, arbejde, hjem, fritid og søvn, samt vores alder.

Derefter beregner applikationen om vi er aktive nok – og viser det i et lagkagediagram.

Du kan hele tiden ændre i dine oplysninger, og dermed også se hvor meget det betyder, at være mere eller mindre aktiv.

Applikationen hedder ActiveLiving og findes netop nu kun til iPhone og iPad. Du kan downloade den gratis i Apples App Store.

Mere til historien

Applikationen kommer også i en Android-version.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer