Folkemødet 2014 – nu med app

0

Den store demokratiske festival på Bornholm, Folkemødet 2014, har nu fået sin egen applikation.

Folkemødet 2014 applikation
Folkemødet 2014 applikation

Folkemødet på Bornholm er efterhånden blevet en årlige tilbagevendende event, som sætter den lille bornholmske by Allinge på den anden ende midt i Juni måned.

Allinge har til dagligt et indbyggertal på omkring 1.750, og Folkemødet, som også kaldes politikernes “Roskilde Festival”, tiltrak sidste år omkring 60.000 mennesker i løbet af de fire dage Folkemødet løb af stablen.

I år bliver Folkemødet afholdt mellem den 12. – 15. juni, og forventningen er, at antallet af deltagere bliver noget højere end sidste år.

Pres på kapaciteten

De mange besøgende til Folkemødet er en kæmpe udfordring på flere planer, da det giver store trafikale udfordringer – både på vej-, tele- og på internettet. Bornholm er i forvejen – ifølge lokalpolitikerne på øen – plaget af dårlige internetforbindelser, og det store Folkemøde sætter ekstra pres på teleselskabernes netværk på solskinsøen.

TDC, Telia og Telenor opsætter ekstra mobilmaster i forbindelse med Folkemødet for at sikre optimal mobilkommunikation i selve Allinge under den store event. Så deltagerne i Folkemødet kan tale i telefon, opdatere Facebook, tweete og publicere uhøjtidelige selfies med kendte politikere.

Folkemødet 2014 applikation
Folkemødet 2014 applikation

Bornholms Regionskommune vil også tilbyde gratis Wi-Fi. Dette kræver dog, at man lader sig registrere med blandt andet mobilnummer og NEM-ID.

Få det store overblik

Men intet stort event bør være foruden en detaljeret guide, og Folkemødet har i år lanceret en applikation, der giver et overblik over Folkemødets mere end 2.000 event. Applikationen har indbygget Push-notifikation, der kan fortælle om programændringer samt mulighed for at gemme events i kalenderen på din smartphone.

Det er også muligt, at filtrere i de forskellige events og finde et detaljeret kort over Allinge by, så man let kan finde ud af, hvor en bestemt event bliver afholdt.

Applikationen er gratis og kan hentes til iOS, Android og Windows Phone.

Mere til historien

Formålet med Folkemødet er, at er at samle mange forskellige interessegrupper og mennesker med en med interesse for demokrati. Folkemødet fokuserer ikke på bestemte partier og holdninger.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer