EU-borgere vil have data slettet på Google

0

Der er mange EU-borgere, som ønsker at få slettet informationer om dem på søgegiganten Google.

Vi skrev fredag i sidste uge, at Google havde gjort en formular tilgængelig til EU-borgere, som ønskede at få fjernet indhold fra søgemaskinen – når der blev søgt fra Europa.

Få Google til (næsten) at glemme dig

Formularen blev allerede første dag benyttet flittigt – hele 12.000 ansøgte Google på den første dag, hvor det var muligt. Dette antal bekræfter også tidligere skøn, som tyske Der Spiegel har skrevet om. Det skriver Dr.dk.

Det er den europæiske EU-domstol, som er skyld i Google har måtte udforme denne formular, da de tilbage i maj direkterede dette. Google oplyser selv, at hver enkel ansøgning bedømmes og behandles ud fra de givne kriterier.

Godkendes en ansøgning er der ingen tidsgrænse for, hvor længe der går før de pågældende links fjernes.

Mere til historien

Sagen startede med, at en spansk mand klagede over en gammel annonce, der fortalte, at hans hus var på vej på tvangsauktion. Den sag er for længst forældet, men den spanske mand havde ikke held til at få fjernet linket via de spanske datamyndigheder. Linket er stadig tilgængeligt online pga. spansk lov. Men Google har ifølge afgørelsen fra EU-domstolen ikke længere ret til at linke til artiklen, da det er forældet eller irrelevant. EU-domstolen har slået fast, at hver enkelt sag skal afvejes. Men kan man ikke nå til enighed, er det som hidtil landets datatilsyn, der træffer afgørelsen. Det slog dommen fast. Du kan læse mere om det her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer