Her er Amazon mobilen Fire Phone

Amazon melder for alvor sin indtræden på mobilmarkedet med deres nye Fire Phone, der er baseret på en anderledes udgave af Android.

amazonAmazon præsenterede onsdag den 18. juni 2014 deres første smartphone. Navnet er Fire Phone.

Der er tale om en Android-baseret smartphone med en 4,7-tommer stor IPS-skærm. Opløsningen lyder på 1280 x 720 pixels, og skærmen skulle være ualmindelig lysstærk, så man kan se den udendørs. Desuden er den beskyttet af Gorilla Glass 3, ganske som de fleste andre smartphones i markedet.

Fire Phone har en bagside af glas, en gummibelagt ramme og knapper af aluminum. Den er 8,9 millimeter tyk og vejer 160 gram. Det er altså en forholdsvis tynd, men kraftig sag.

Processoren er en 2,2 GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 800, og grafikløsningen er Adreno 330. Der er 2 GB RAM, så der burde være rigelig mulighed for at køre massevis af apps.

Android - og så alligevel ikke

Fire Phone er som sagt Android-baseret, men det betyder ikke, at du vil kunne genkende styresystemet.

Amazon har som sædvanlig lavet deres helt egen udgave af systemet, og selvom man vil være i stand til at kunne køre Android-apps på telefonen, så vil det formentlig kræve lidt tilvænning at bruge mobilen, da det er markant anderledes end Android normalt er.

Kameraet har optisk billedstabilisering, en opløsning på 13 megapixels og en blænde på f/2.0 - der skulle altså være rigtig god mulighed for billeder i dårligt lys.

En sjov funktion er, at telefonen har fire små kameraer på fronten, som kontinuerligt holder styr på brugerens ansigt og dermed kan tilpasse skærmindholdet ud fra brugerens betragtningsvinkel. Det gør, at telefonen kan give en sjov og anderledes 3D-effekt på blandt andet kort og billeder. Et eksempel kan ses herover.

Telefonen bliver - som forventet - ikke tilgængelig herhjemme, men kommer i handlen i USA omkring slutningen af næste måned. Her vil den koste $199 for 32 GB-udgaven eller $299 for 64 GB-udgaven, begge med en to-årig binding hos operatøren AT&T.

Video: Fire Phone

https://www.youtube.com/watch?v=DzW7-8-Ocac

Mere til historien

Amazon har tidligere lanceret en række Android-baserede tablets og endda en TV-boks under navnet Fire TV. Fire Phone er selskabets første mobiltelefon nogensinde, og der har været et utal af rygter omkring udviklingen af den.

Var denne artikel noget for dig?

Tilmed dig nyhedsbrevet fra MereMobil.dk, og modtag en ugentlig opdatering på de bedste historier, samt breaking news.

Ja tak. Send mig spændende artikler..

Android 13 er klar til Pixel-telefoner

Google oplyser, at de nu har startet udrulningen af Android 13 til Pixel-telefonerne. Læs mere om Android 13 her.

(mere…)
Amazon og iRobot i stor milliard-handel

Amazon styrker sin position på robotmarkedet for forbrugerteknologi med opkøb af pioneren indenfor robotstøvsugere, iRobot.

(mere…)
Google Play runder 10 år – og får nyt logo

Det er 10 år siden, at Google ændrede Android Market til Google Play Store. Det fejres blandt andet med et nyt logo.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Samsung solgte flest Android-telefoner med 5G i februar

Galaxy A52s 5G fra Samsung slog alle konkurrenter og blev den bedst solgte Android-telefon med 5G i februar måned.

(mere…)
Stramme vilkår om dataindsamling rammer Google Play Store

Google er klar med nye regler for app-udviklere, da brugerne skal kunne se præcis hvilke data, som indsamles om dem i de forskellige apps.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram