Her er Amazon mobilen Fire Phone

Amazon melder for alvor sin indtræden på mobilmarkedet med deres nye Fire Phone, der er baseret på en anderledes udgave af Android.

amazonAmazon præsenterede onsdag den 18. juni 2014 deres første smartphone. Navnet er Fire Phone.

Der er tale om en Android-baseret smartphone med en 4,7-tommer stor IPS-skærm. Opløsningen lyder på 1280 x 720 pixels, og skærmen skulle være ualmindelig lysstærk, så man kan se den udendørs. Desuden er den beskyttet af Gorilla Glass 3, ganske som de fleste andre smartphones i markedet.

Fire Phone har en bagside af glas, en gummibelagt ramme og knapper af aluminum. Den er 8,9 millimeter tyk og vejer 160 gram. Det er altså en forholdsvis tynd, men kraftig sag.

Processoren er en 2,2 GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 800, og grafikløsningen er Adreno 330. Der er 2 GB RAM, så der burde være rigelig mulighed for at køre massevis af apps.

Android - og så alligevel ikke

Fire Phone er som sagt Android-baseret, men det betyder ikke, at du vil kunne genkende styresystemet.

Amazon har som sædvanlig lavet deres helt egen udgave af systemet, og selvom man vil være i stand til at kunne køre Android-apps på telefonen, så vil det formentlig kræve lidt tilvænning at bruge mobilen, da det er markant anderledes end Android normalt er.

Kameraet har optisk billedstabilisering, en opløsning på 13 megapixels og en blænde på f/2.0 - der skulle altså være rigtig god mulighed for billeder i dårligt lys.

En sjov funktion er, at telefonen har fire små kameraer på fronten, som kontinuerligt holder styr på brugerens ansigt og dermed kan tilpasse skærmindholdet ud fra brugerens betragtningsvinkel. Det gør, at telefonen kan give en sjov og anderledes 3D-effekt på blandt andet kort og billeder. Et eksempel kan ses herover.

Telefonen bliver - som forventet - ikke tilgængelig herhjemme, men kommer i handlen i USA omkring slutningen af næste måned. Her vil den koste $199 for 32 GB-udgaven eller $299 for 64 GB-udgaven, begge med en to-årig binding hos operatøren AT&T.

Video: Fire Phone

https://www.youtube.com/watch?v=DzW7-8-Ocac

Mere til historien

Amazon har tidligere lanceret en række Android-baserede tablets og endda en TV-boks under navnet Fire TV. Fire Phone er selskabets første mobiltelefon nogensinde, og der har været et utal af rygter omkring udviklingen af den.

Var denne artikel noget for dig?

Tilmed dig nyhedsbrevet fra MereMobil.dk, og modtag en ugentlig opdatering på de bedste historier, samt breaking news.

Ja tak. Send mig spændende artikler..

Sådan undgår du at mobilspil stjæler og misbruger dine børns data

GUIDE: Uskyldige mobilspil lænser data om vores børn og familie. Sådan stopper du dataindsamlingen fra telefonen.

(mere…)
Betaversionen af Android 14 er klar - du kan prøve den nu

Der er nu godt nyt, hvis du elsker at prøve nyt og har en Android-telefon. Android 14 beta er nemlig nu klar til en række enheder.

(mere…)
Sådan ser Google Pixel 7a ud – afsløret på video

En video af den kommende Google Pixel 7a er afsløret inden lanceringen. Se Pixel 7a ser ud her – og hvilke farver den kommer i.

(mere…)
Google løser irriterende lydproblem i Android

Det forventes, at Google endelig retter et træls lydproblem i Android-systemet.

(mere…)
Amazon.dk kan snart være en realitet

Der har været rygter længe, men nu tyder det på, at Amazon gør klar til en dansk lancering.

(mere…)
Så godt sælger iPhone i Kina

Det går godt for Apple på det kinesiske marked, hvor særligt iPhone 13-serien klarede sig flot i 2022.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram