Telenor introducerer HD-voice

HD-Voice virker allerede i dag på Telenors 2G mobilnetværk, men også meget snart på 3G, oplyser selskabet.

HD-voice er en ny og forbedret lyd-codec, der giver en markant højere lydkvalitet sammenlignet med tidligere teknologier. HD-voice gengiver et langt bredere frekvensspektrum og kan samtidig dæmpe generende baggrundsstøj, hvilket giver en langt mere behagelig samtale.

Hvor en normal samtale nogle gange lyder, som om man taler ned i en tom blikdåse, så er lyden via HD-voice langt skarpere, tydeligere og det er langt lettere at høre forskel på f.eks. bogstaverne F og S.

3 og TDC har i et par år tilbudt HD-voice via deres 3G netværk, og Telenor hopper i løbet af sommeren 2014 også med på vognen og tilbyder HD-voice via selskabets 3G netværk.

HD-voice på 2G

Telenor har dog i alt ubemærkethed allerede lanceret HD-voice på selskabets 2G netværk, og omkring 18 procent af alle samtaler på 2G netværket foretages allerede i dag som HD-voice. Alle Telenors 2G mobilmaster er i dag opgradet til HD-voice, og funktionen fungerer på alle mobilabonnementer på tværs af Telenors mobilnetværk.

Rækkevidden samt indendørsdækningen er oftest markant bedre på et 2G mobilnetværk sammenlignet med et 3G mobilnetværk, så introduktionen af HD-voice på 3G vil højne brugeroplevelse steder, hvor der er dårlig dækning – f.eks. i kældre, store betonbygninger eller i vandkantsdanmark, hvor der er langt mellem mobilmasterne.

Mere til historien

HD-voice virker indtil videre kun for Telenor/CBB/Bibob-kunder på tværs af Telenors mobilnetværk, og HD-voice opkald kan således ikke foretages på tværs af de danske mobilnetværk. Begge telefoner skal understøtte HD-voice, og begge telefoner skal være tilsluttet Telenors mobilnetværk.

Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Jonas Vingegaard og “Friends”-dødsfald trak dataforbruget til nye højder

Danskerne satte igen rekord i dataforbrug. Især én dato stikker ud, skriver teleselskabet Telenor.

(mere…)
Telia taber mobilkunder – Telenor køber dem

To af de store teleselskaber i Danmark har fremlagt regnskaber.

(mere…)
Hvornår lukker 2G-mobilnettet?

OVERBLIK: Hvad sker der med 2G? Hvornår lukker teleselskaberne for 2G-mobildækningen?

(mere…)
Hvilken smartphone har en god antenne og giver bedst dækning?

BAGGRUND: Hvilken telefon har den bedste antenne og leverer bedst dækning på data og tale?

(mere…)
Telia og Telenor har slukket 3G – farvel til en æra

Farvel og tak. Telia og Telenor har nu slukket for de sidste dele af 3G-netværket. Hvad så nu?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram