Derfor fortælles der hemmeligheder på hit-applikation

0

Applikationen Whisper får brugerne til, at dele deres hemmeligheder med vildt fremmede.

Screenshots fra Whisper applikationen
Screenshots fra Whisper applikationen

En anden form for socialt netværk, dog mere anonymt end eksempelvis Facebook, er applikationen Whisper, som får brugerne til at dele deres inderste hemmeligheder med fremmede. Det skriver Dr.dk.

Du er anonym for brugerne, da de hverken kender dit navn, udseende eller hvor du kommer fra. Derimod kender de dine dybeste hemmeligheder.

Applikationen Whisper er ikke ny, men har faktisk eksisteret siden maj måned 2012, dog er den først for alvor slået igennem det seneste år og har nu mere end tre milliarder sidevisninger hver måned. Senest har applikationen også fået fat i de danske brugere.

Ifølge Rasmus Fisker, som er ekspert i sociale medier fra mediebureauet MediaCom, fortæller også, at der er en grund til, at Whisper er blevet så populær.

– “Whisper er populær, fordi den giver folk mulighed for at sige noget i et forum, som de ikke kan sige andre steder. På Facebook skriver jeg både til min mor, min ekskæreste, min kæreste og min gamle ven fra folkeskolen. Det stiller nogle udfordringer, for hvad kan jeg egentlig sige til så mange mennesker på en gang,” siger Rasmus Fisker til DR Kultur.

Screenshots fra Whisper applikationen
Screenshots fra Whisper applikationen

Rasmus Fisker fortæller også, at det egentlig er paradoksalt, at vi skal være anonyme for rigtigt at kunne være os selv på de sociale medier. Og de ting vi egentlig har behov for at tale om, dem kan vi ikke længere tale om på Facebook, da tjenesten er for stor og alle vi kender nærmest har en profil der.

En anden ekspert i sociale medier, Trine-Maria Kristensen, er begejstret for Whisper – faktisk som et af de eneste sociale medier, da der er alvor i interaktionen.

– “Vi kender langt de fleste af vores venner på eksempelvis Facebook og Twitter, og de minder om os selv. På Whisper er du blottet for alt det. Her er ikke profilbilleder eller brugernavne, og man er løsrevet for sin kontekst. I stedet har man mulighed for at snakke med folk, som ikke nødvendigvis minder om en selv, og det er der mange mennesker, der synes er spændende,” siger Trine-Maria Kristensen.

Du kan downloade Whisper gratis i Google Play Store og Apples App Store.

Mere til historien

Du kan læse mere om, hvordan du bruger Whisper applikationen her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer