Mobil webtjeneste vil hjælpe folk med angst

0

Den nye mobil webtjeneste, DoDoneGone, vil hjælpe mennesker med angst til at gøre præcis det, som de frygter allermest.

Screenshot fra tjenesten DoDoneGone
Screenshot fra tjenesten DoDoneGone

I Danmark skønnes det, at omkring 200.000 mennesker lider af angst, der forhindrer dem i at gøre ting, som andre mennesker ville have let ved. Det kan være alt fra en tur i biografen eller med bussen.

Grundet de mange ramte mennesker er forsknings- og uddannelsesorganisationer, interesseorganisationer og praktikere gået sammen for at udvikle den nye mobile webtjeneste DoDoneGone, som skal hjælpe mennesker med angst. Det skal gøres ved at træne de ting, som de ønsker. Forløbet kan tilrettelægges med en behandler.

Foruden personer med angst, så er DoDoneGone også egnet til personer med kognitive vanskeligheder, der skal have enkle instruktioner for at gennemføre ting alene, samt personer med psykiske lidelser, som skal trænes i sociale aktiviteter.

DoDoneGone hjælper brugerne til at:

  • blive motiveret til at træne aktiviteten
  • strukturere træningen
  • få overblik over hvad, der er trænet og hvad der skal trænes
  • få støtte under træningen uden at terapeuten er til stede
  • blive mere selvstændig og selvhjulpen
  • holde styr på træningsforløbet

Du kan se og afprøve den nye mobile webtjeneste på adressen www.dodonegone.dk.

Mere til historien

Projektet DoDoneGone er lavet i samarbejde med IT-Universitetet i København, Ergoterapeutuddannelsen, Professionshøjskolen Metropol, Region Hovedstadens Psykiatri, Kræftens Bekæmpelse og Socialt Udviklingscenter SUS (brugerafprøvninger), Peking Universitet, Virksomheden Less is More (softwareudvikling), samt Dictus (tekst-til-tale funktionalitet).

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer